Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Diskutující mají i trochu pravdy, a to v tom, že jsou samozřejmě i důležitější témata v EU, než jako je právo legálně vlastnit a nosit u sebe střelnou zbraň.

Jenže článek není o tom, že tohle zrovna je nejdůležitější věc na světě. Článek je o tom, že zrovna tohle je naprosto jasný příklad, jakou pozici má ČR v Evropské Unii. Jakou - v podstatě žádnou. Pár nevolených pomatenců se rozhodne, že civilisté ztratí právo nosit zbraň (pomatenců a navíc také ignorantů a nevzdělanců v oboru - viz. kriminální prodej vybraných zakázaných kousků zbraní jejich hlavním poradcem - tím se samozřejmě chlubit nebudou), a nějaká malá zemička jako Česká Republika naprosto nemá šanci tento nesmysl zvrátit. Byť velice odborně a erudovaně, naši europoslanci dělali skutečně všechno možné, vysvětlovali problémy, vyvraceli nesmysly, ...marno. Sledoval jsem tu anabázi celkem poctivě, a zjistil jsem, že arogance moci EU komisařů je skutečně obrovská. Jejich jednání se rozhodně nedá označit jako diplomatické nebo trpělivé, natož odborné nebo aspoň věci znalé. (Komise pro tuto směrnici navštívila na 1 dopoledne laserovou střelnici, protože jí bylo vytýkáno, že nemá žádné faktické zkušenosti. Návštěvou laserové(!) střelnice prý tuto zkušenost v dostatečném rozsahu získali - informace je ze zápisu z jednání EU parlamentu)

Takže, kdo se umí poučit i z chyb ostatních, kdo si umí "prodloužit" toto jednání i na další velmi, velmi důležité problémy v Evropě (migrace, islamismus, zákaz gender. stereotypů...) ten musí dojít k závěru, že by asi bylo lepší, kdybychom si svoje vnitřní politické záležitosti rozhodovali sami. A když nám to nechtějí dovolit, holt musíme jít až tak daleko, jak to bude nutné. Třeba až tak daleko, že zahájíme proces vystoupení z toho spolku, do kterého jsme před 15 ti lety vstupovali, s nadějí a důvěrou, a z kterého se za tu dobu stala vláda jedné strany...

0 0
možnosti
Foto

No, abych byl upřímný, střílím rád, ale na druhou stranu si umím představit jiné, závažnější důvody, v čem se hlasováním v parlamentu EU stavět na zadní.

0 0
možnosti

Jak to pane Matejko vidite. S kolika hlasy diky vasim zdejsim clankum pocitate? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Vaše "vtipy" pane Vokoune jsou už bohužel stejně trapné jako ty od Dvořáka. Polepšete se.

1 0
možnosti

J68i14r50i 80B82o23r

15. 5. 2019 10:29

Už aby bylo po volbách.Rv

1 0
možnosti
Foto

Lidi jsou vystrašení, že odchodem z EU se naše země najednou octne mimo Evropu. Asi uprostřed Afriky nebo Ruska. Ne, zůstane pořád ve středu Evropy. Záleží jen na nás, jestli budeme hrdými Čechy, Moravany, Slezany, nebo připo... "EUropany". Na volný obchod EU nepotřebujeme. Schengen má více nevýhod než výhod. Zbytek EU je balast, kterého se můžeme bez výčitek zbavit.

2 1
možnosti

F35i84l10i13p 73T38y67k69a95l

16. 5. 2019 13:15

A jak bude po vystoupení z EU pan Babiš a konsorty bez EU-dotací rozmnožovat své materiální statky?

0 0
možnosti

D13a48v77i64d 14V33l78k

15. 5. 2019 8:24

Za mě jsou tohle jen agitačí žvásty. Stejně je to trochu divný , že tady Idnes nechává některé lidi vést politickou kampaň evidentně zdarma. Já bych Vaše blogy přemístil do placené reklamy.

5 2
možnosti

I59v59o 92B91o19u94š75e

15. 5. 2019 2:08

Nechcete si raději najít nějaké zaměstnání? Vlastně jo, vy ho teď hledáte.

6 2
možnosti

P82e21t86r 20U30h82e19r

15. 5. 2019 0:19

Takže kvůli nějakému zákonu o omezení střelných zbraní, který ještě není schválen, vystoupíme z EU a přijdeme o veškeré výhody. Twl, Matějko, udělejte jednou něco rozumného a tu svoji zbraň použijte. Nechte si to projít hlavou. Na světě bude zase o trošku líp...

5 2
možnosti
Foto

Které "veškeré výhody" konkrétně myslíte?

0 0
možnosti

Vlastnění zbraní soukromými osobami bych zakázal, je mezi nimi více psychopatů a podivných jedinců, kteří si tím hojí nějaký mindrák , než v běžné populaci. Mohou představovat nebezpečí pro své okolí. Bezpečnost bych nechal na profesionálech.

3 3
možnosti

J17a42n 81K13o60z72á35k

15. 5. 2019 0:48

To, o těch psychopatech a zamindrákovaných, bude asi o vás. Mám mnoho přátel, kteří mají vlastní zbraň a ti vaše kritéria nesplňují. Už vidím, jak profesionální jednotky chrání váš majetek, jsou v každém klubu(Bataclan) a na každé pláži(Nice). Váš názor je o Lidových milicích, které vám, zdá se, vyhovovaly. Proč se má bránit občan, když ho bude bránit vaše vsemocná Unie. Asi si pořád nejste schopen uvědomit, že každý občan nemá osobní ochranku a ti lumpové žádný zbrojní průkaz nepotřebují.

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS