Diskuse

Tragické dokumenty své doby: Mnichovská dohoda, Zvací dopis, Lisabonská smlouva

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P19e64t76r 26S79k53á62c85e97l

24. 8. 2016 22:53

Tímto článkem mně, pane autore, mluvíte z duše. Již několik roků po internetu uvádím tohle:

Protožejsme před rokem 1938 byli pátí v hrubé výrobě na světě, velmiochotně nás naši tzv. "spojenci" předhodili Hitlerovi.Víte? Počtvrté se napálit nenecháme - viz roky 1938, 1968 a 1990(fyzická válka, studená válka a ekonomická válka). Jsme vtěchto válkách na straně vítěze?

Počtvrté se napálit nenecháme, zdravý rozum zvítězí!

0 1
možnosti
JL

Především EU není žádná cizí mocnost, Je to jen mezinárodní organizace, hrající si na stát. Stát bez území, bez hranic, bez obyvatel. Proto si unijní úředníci mohou vydávat nařízení, jaká se jim zlíbí, oni nemají obyvatele, nemá je kdo volit, nemají se komu zodpovídat. Je to vlastně komunizmus povýšený na vyšší level.

2 1
možnosti
PS

P33e11t16r 87S70k75á21c35e14l

24. 8. 2016 22:53

Byli jsme před EU, budeme i po ní...R^

0 1
možnosti
BV

Ještě se vracím k té zde všem dobře známé matějkovské obsesi týkající se zbraní z některého jeho dřívějšího blogu:

Ad ten nedělní konvičkovský idiotismus na Staroměstkém náměstí - další argument zpochybňující matějkovské volání po tom, aby co nejvíc občanů u sebe nosilo legálně drženou zbraň:

>>„Fakt mě zajímá, jak by asi rozhodl soud, kdyby dnes nějaký legálně ozbrojený občan ten konvičkovský (slepými patronami střílející) happening na téma obsazování Staromáku natvrdo rozstřílel,“ zamyslel se fotograf Eugen Kukla.<<

3 3
možnosti
JL

Ten plus je omyl. Mělo být mínus.

0 0
možnosti
FB

Dávat vedle sebe zvací dopis a Lisabonskou smlouvu, to chce opravdu silnou ideologickou vadu zraku... Ale svatý boj za svobodu je třeba bojovat i přes užití těch nejlacinějších demagogických prostředků! Ale asi byl v Evropě klid příliš dlouho, chce to pořádně rozvrtat... Rozumím.

4 4
možnosti
Foto

Proč přesně by to měla být vada zraku, vždyť to ve skutečnosti tak je, v obou případech byla pravomoc rozhodování odevzdána do cizích rukou. Zvací dopis vyzval jinou mocnost, aby přišla udělat pořádek, Lisabonská smlouva je souhlas s tím, že někdo jiný rozhodne za nás, někdo vzdálený na koho nemáme sebemenší vliv. Nejlepší je decentralizace, to můžete jít do nejbližší hospody a rozbít starostovi ciferník, pokud se rozhodne pro nějakou hloupost. Co můžete, když se rozhodnou kdesi daleko neznámí evropskounijní úředníci? A že se rozhodují po svém, protože je jim jasné, že jim těžko někdo přijde rozbít ciferník. Vždyť už to tady bylo, stížnosti můžete posílat do Vídně, ale Vídeň je tak daleko, že se nedovoláte ničeho. Teď můžete stížnosti posílat do Brusele, pokud máte několik let čas a nějaké zbytečné "drobné". Není opravdu lepší vložit rozhodovací pravomoc do rukou někoho, kdo je blíž, koho znáte a s kým si to můžete vyříkat, pokud ho už musíte platit?

3 2
možnosti
ZB

Na přilepšenou malý výčet evropských agentur (zdaleka ne všech):

CPVO – Community Plant Variety Office – Kancelář promístní odrůdy rostlin - Angers, Francie, 45 zaměstnanců. Koordinuje pěstitelskápráva autorů nových odrůd.

CEDEFOP -The European Centrefor the Development of Vocational Training – Evropské centrum pro rozvojhlasových schopností. Thessaloniki, Řecko - Zaměřuje se na zlepšováníuplatnitelnosti na trhu práce.

ENISA (European Union Agency forNetwork and Information Security) – Evropská agentura pro sítě a informačníbezpečnost, Heraklion , Kréta. Koordinuje aktivity zemí EU v počítačovébezpečnosti.

EMCDDA (The European Monitoring Center for Drugs and DrugAddiction), Lisabon, Portugalsko. Shromažďuje a analyzuje informace o drogáchv Evropě a porovnává stav v jednotlivých zemích.

EIOPA (The EuropeanInsurance and Occupational Pensions Authority)- Evrpský úřad pro pojištění apenzi. Frankfurt, Německo, 93 zaměstnanců. Monitoruje trendy a rizikapenzijních systémů.

EU-OSHA (European Agency forSafety and Health and Work)- Evropská agentura pro bezpečnost práce. Bilbao,Španělsko. Tvorba předpisů a norem pro bezpečnost práce.

EUROFOUND - (The European Foundation for the Improvement ofLiving and Working Conditions) – Evropská základna pro zlepšení životních apracovních podmínek. Dublin, Irsko, 120 zaměstnanců. Zkoumá jak lidí žijí apracují a dává doporučení, jak žít lépe.

EIGE (European Institute for Gender Equality)- Evropskýinstitut pro genderovou rovnost. Litva, 45 zaměstnanců

EFCA (European Fisheries Control Agency) – Evropská agenturapro kontrolu rybolovu. Vigo, Portugalsko, 57 zaměstnanců

5 0
možnosti
BV

Matějka Nestydatý, jak už z jeho přídomku vyplývá, se nestydí srovnávat Lisabonskou smlouvu se zvacím dopisem z osmašedesátého. Ten samý Matějka, který je SOUČASNÝM Putinovým trojským koněm, proruským kolaborantem a naprosto nestydatým lhářem, který si ve své nenávisti ke všemu evropskému notuje s těmi nehoršími bolševiky a nácky. Matějka, díky němuž se ze Svobodných stala nevolitelná žumpa, stejná jako tento jeho ostudný blog. Lidé tohoto typu vůbec netuší co to je stud, proto se také chovají jak se chovají. Hanba, ze které si ovšem ve své nestydatosti vůbec nic neděláte, provází každý váš krok, Matějko Nestydatý.

0 10
možnosti
Foto

Že o lhaní píšete zrovna vy. Nebo už jste našel ten váš relevantní zdroj informující o tom, že Konvička střílel ze skutečných zbraní slepými náboji?

0 1
možnosti
PK

P12a22v47e29l 71K37r75á24l

22. 8. 2016 8:44

hloupost,jako vše co od svobodných vypadne

2 4
možnosti
Foto

nedávno jsem uzavřel smlouvu s majitelem garáže...a jak se ukázalo, byl to tragický dokument munimálně toho dne.;-)

1 0
možnosti
KM

K77a68r33e97l 45M30a81s43e85k

21. 8. 2016 19:10

Poslyšte pane Matějko, jak se změnil váš život v mosteckém paneláku po přijetí Lisabonské smlouvy? Co jste chtěl předtím dělat a co už kvůli ní nemůžete dělat?

2 2
možnosti
Foto

Tragické postavy své doby: Beneš, Svoboda, Klaus.

6 1
možnosti