Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J72i74ř87í 98R27o91d

11. 5. 2015 14:32

Pane Matějka, svoboda slova zatím je. Už to dokazuje ta skutečnost, že můžete psát bláboly a nikdo Vám v tom nebrání. Jsou i lidé(a je jich většina), kteří Vám i věří.  Rozumnějších lidí je v populaci, bohužel, jen kolem 10 procent.

0 1
možnosti
DN

Trochu nechápu, nad čím se tu diskutující pohoršují a nechápou výrok "Svoboda slova buď je nebo není". Vždyť je to pravda. Pokud svoboda slova je, můžu si říkat co chci, lidé se mohou otočit zády a sbohem, tebe poslouchat nebudu magore. A nebo svoboda slova není, za některé názory si můžete jít sednout.

A dalším veklým problémem v tomto případě odposlechů je v podstatě násilné chování vůči osobám (novinářům), kteří nic neudělali. Odposlouchávání neviných novinářů je velmi nebezpečný precedent, za chvíli se tu dočkáme rovnou zrušení presumce neviny a budeme pro jistotu odposloucháváni všichni ne? Vždyť přece slušný člověk se nemá čeho bát, že? ;-O

0 0
možnosti
Foto

Presumpci viny už v této zemi dávno zavedli například antidiskriminačním zákonem, když prokazovat skutečnost, že nediskriminoval, má před soudem žalovaný pro diskriminaci. Nebo když může být udělena pokuta vlastníkovi vozidla, který nespáchal přestupek, jen vozidlo, kterým byl přestupek spáchán, vlastní - a to jen proto, že si policie nevěděla rady s případným nalezením skutečného přestupce. Nebo v případě přenesených plateb DPH a garance za ně z druhé strany obchodu.

2 0
možnosti
Foto

Kotyk se taky ucházel o nějaké lukrativní místo u Svobodných? Jinak si jeho aktivitu proti Svobodným neumím vysvětlit, když jeho názory se v mnohem podobají těm od Svobodných.

1 2
možnosti
Foto

Fakt netuším. Možná vidí rudě jen když vidí moje jméno. To se stává. Ostatně nerad bych snad některé čtenáře a diskutéry nechal bez emocí. Proto sem řada z nich chodí. ;-)

1 2
možnosti
Foto

Františku to jako že už nebudeme raději bonzovat?8-o:-)

1 1
možnosti
MK

Nejvyšší soud konstatoval, že ochrana informací je debilní, pokud jde o informace mařící výkon vyšetřování. Ostatně, co je to svoboda ? a co je nárok na informace? Pro mnohé je například Assange hrdina. A v čem?, že vyzradil to co je zájmem tajných služeb a ohrozil bezpečnost státu? 

Ovšem Matějka si přizpůsobil informace k obrazu svému

2 0
možnosti
Foto

Divíte se? Vždyť on je pánem nad vším, jak sám přiznává pod tou fotkou s neomylným a jasnozřivým pohledem. Prosím. Stačí se jen trochu zamyslet nad tím textem a jeden hned ví, s kým má do činění.

František Matějka (*1970) je český bloger, pro kterého je individuální svoboda a odpovědnost jedince nejvyšší hodnotou, stojící nad jakýmkoli politickým či společenským zřízením.

2 1
možnosti
JZ

Pod tento článek bych se mohl podepsat. Mám však problém s tím, že autor kritizuje českou praxi a pak nám dává za vzor Rusko, kde je svoboda projevu a ochrany informací na ještě horší úrovni než u nás. Rv

1 0
možnosti
Foto

Mrkněte někam, co znamená slovo 'vzor'. Pak možná uznáte, že jsem Rusko v této věci za vzor nikdy nedal... ačkoli vlastně sorry. Vy ne. ;-)

1 0
možnosti
MM

"Jenže demokracie není svoboda. Policejní stát je peklo. A my tu máme peklo. Svoboda buď je, nebo není." Udělal jste dobře, že jste se vrátil do lůna Svobodných. Svou demagogií a populismem tam patříte.

3 2
možnosti
KM

Pan Matějka by udělal lépe, kdyby se přidal k Okamurovi, třeba jako místopředseda jeho nové strany. ;-D

3 0
možnosti
BV

Matějka: >>Trest smrti člověka nemáme proto, že by mohl být jinými lidmi mimo jiné zneužit a ti by mohli poslat na onen svět nevinného. Rozumím, chápu, respektuju. Je to pro mě takový vyšší princip mravní, podle kterého bychom měli přijímat všechna zákonná opatření. Jinými slovy může-li být užití zákona zneužito státní mocí byť jen proti části občanů, pak by neměl být takový zákon přijat vůbec.<<

Znáte někdo nestydatějšího demagoga než je Matějka? Já tedy ne.

2 1
možnosti
Foto

Nu, pár by se jich ještě našlo. Pro mne je ale pan Matějka zářným a klasickým příkladem. Prostě ten absolutní specialista na výrobu duševní potravy pro ty, kteří nejsou schopni vlastního úsudku. Dalo by se i říci, že je něco jako továrna na Fast Food.

3 1
možnosti
KM

Pane autore, už není svoboda slova? Někdo jí zlikvidoval? 

;-D

3 0
možnosti
Foto

Že se tak ptáte? Kdyby tomu tak bylo, tak by přeci nebylo možno číst pana Matějku. Spíše  se asi obává, že se někdo začne zajímat o jeho zdroj informací. To by bylo opravdu na pováženou. Kde nic, tu nic.

2 1
možnosti
MB

Einstein kedysi povedal, že každý blbec niečo vie, ale len málokto dokáže aj veci chápať. Podobne ako vy, zase ste si vytiahol nejakú časť rozsudku a vztiahol na celú slobodu slova. Manipulatívne ste teda zamlčal, za akých podmienok a pri akom konkrétnom prípade je ten odposlech skutočne možný. Ale ja chápem, že to vašich jednoduchších stálych čitateľov a karmovačov nezaujíma. Jak Pavlovovi psi vidia slovíčka ako likvidace slobody slova a policajný štát a už idú. Eisten mal vo vašom prípade pravdu - viete spústu vecí, s chápaním podstaty je to u vás ale hodne biedne.

4 0
možnosti
Foto

Docela jste se trefil. Ten pes má slintat a pak schlamstnout předhozené žrádlo. Jakékoli, podmínku jen je, aby měl hlad. Nu, pan Matějka možná o Pavlovových psech něco slyšel. A pochopil to po svém.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS