Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle této logiky je také projev svobody, když se ozbrojení jednotlivci začnou svobodně, dle svého rozhodnutí shlukovat do ozbrojených skupinek, které poskytnou větší pocit bezpečí než skupinky neozbrojené a tyto pouliční domobrany by se pak mohly svobodně sdružovat do ozbrojených oddílů a oddíly do územních celků. Svobodně se pak mohou všichni mezi sebou vybít.

1 2
možnosti
Foto

Podle stejné logiky by byl ideální zákaz vycházení.

4 0
možnosti

Podstatné je, že tihle lidé už dávno měli být někde v separaci. V našich podmínkách se vyskytuje spousta jedinců, u kterých se nespekuluje jestli někdy něco udělají, ale kdy a co. Těmto jedincům se přiznávají všechna možná práva, kdežto ostatní musí čekat, až zase něco provedou. Vezměte si slavného brněnského "fekálistu", který vyhrožuje, co všechno udělá, až se vrátí z basy. A zatím ho stěhují z jedné basy do druhé, zatímco on neustále posílá stížnosti na jednotlivé ústavy a stát naopak posílá kontroly na zmíněné ústavy, místo toho, aby dotyčného konečně zbavili svéprávnosti.

1 0
možnosti
Foto

Tento incident je naopak dukazem toho, ze je v zajmu spolecnosti aby pokud mozno co nejvice zodpovednych civilistu nosilo zbrane.

V podobne situaci je logicke, ze policiste kteri se na miste vyskytnou az pote co vrazedna akce uz zacala, nebudou mit zvenku o situaci moc prehled a tezko dokazou zhodnotit kolik je v dane budove utocniku, kolik je mrtvych ci ranenych a kde vsude se skryvaji...coz bylo v Uherskem Brode evidentni. 

Vstoupit do takove situace "naslepo" vyzaduje dost odvahy a hlavne velmi dobry a specificky vycvik, ktery lze u radovych policistu temer vyloucit.

Naopak v teto situaci by byl nejvice efektivni ozbrojeny civilista, ktery uz se na miste cinu nachazi, protoze z jeho pohledu neni pochyb o tom kdo strili a odkud.

V pripade ze by nebyl zastrelen jako jeden z prvnich, existuje sance ze by alespon dokazal strelbu opetovat, coz by znamenalo ze utocnik by prinejmensim musel prestat strilet po jinych a soustredit palbu na tuto osobu do te doby nez se jednomu z nich podari toho druheho zlikvidovat, takze by tam existovala alespon nejaka sance.

Z toho vyplyva, ze spolecnost potrebuje vice takovych civilistu, kteri by za danych okolnosti meli moznost zvratit jinak beznadejnou situaci.

4 0
možnosti

J87a47n 79B37u24r31i67a86n

3. 3. 2015 12:44

Co budete říkat, když se běžná hospodská rvačka změní v přestřelku s mrtvými jenom proto, že pár horkých hlav mělo v kapse bouchačku?

0 0
možnosti
Foto

Pane Matějko,

dovolte mi svůj názor. Možná jej již někdo vyslovil níže, ale nechci se prohlodávat hlušinou ke zlatu. Ano plně s Vámi souhlasím, že KAŽDÝ člověk má mít právo chránit svůj život a majetek proti zločinci i krajním způsobem chladnou či střelnou zbraní. Každý zločinec si je vědom, že se dopouští trestného činu, jenže ochrana práv zločinců v tomto státě absurdně převyšuje práva obětí. Dokud nebudou zločinci cítit nebezpečí legální ůjmy na zdraví, či životě, bude jim hrozit mírný / žádný trest či podmínka, násilných činů bude jen a pouze přibývat. Jsem naprosto pro to, aby se legální držba zbraní nezpřísňovala, ale naopak zpřístupňovala.

Problém totiž není v zákonech pro držení zbraní. Problém je v jejich uplatňování. Jde o provázanost informací žadatele mezi lékařem - policií - místním úřadem.

Lékař, pokud nemáte psychiatrickou diagnózu, vám za příslušný obolus potvrdí cokoliv. O přestupcích (policie), či stížnostech na nepřístojné chování (místní úřad) neví nic. Policie vezme v úvahu dobrozdání lékaře a pouze byrokraticky přidá razítko. Tady a hlavně tady vidím problém. Povinné a nebyrokratické, přísné, drahé a přitom neúplatné psychotesty by většinu psychopatů vč. toho Brodského dávno odzbrojily. Vždyť jedna z doposud nezodpovězených otázek je, proč byl vrah "divný" již patnáct let a přesto legálně držel zbraň. Úřad věděl, MP věděla, lékař nevěděl, PČR dostala pochybnosti až po jejím schválení prodloužení průkazu.....

Co dodat.

3 0
možnosti
Foto

Povinné, nebyrokratické, přísné a drahé psychotesty budou úplatné vždy. Navíc drahé psychotesty znemožní některým přístup ke zbrojnímu průkazu a šílenci to nebudou.

Jak víte, že vrah byl divný už patnáct let? Vy jste ho znal?

2 1
možnosti

Pane Matějko, konstatuji, že opět nejste schopen mi odpovědět na moji jednoduchou a jasnou otázku. Asi proto, že se týká složitého problému, na který nemáte svoji obvyklou jednoduchou odpověď.

0 0
možnosti

..od vás, který mi někdy před dvěma měsíci písemně slíbil nějaké podklady...a neposlal nic...to tedy sedí....

0 0
možnosti

...nepomůže...ale ani to situaci nijak nezhorší....

2 0
možnosti

tento případ střelby v hospodě jasně vyvolal obrovskou vlnu reakcí. Na jednu stranu je to dobře na druhou se stáváme oběťmi my všichni. Jsme zavaleni událostmi, které jsou vždy polarizační, vždy se vytvoří minimálně dva protichůdné názorové směry. A to již asi dvacet let. Tím se vlastně vládnoucí třída brání. Dává nám jistý druh duševní potravy, aby nás kompletně zaměstnala, a sama si mohla dělat, co chce, a ještě navíc tak, že my, plebs, si vůbec ani nevšimneme.

Je to nová taktika vládnutí, již není možné odstřihnout plebs od informací a tak ho udržovat v nevědomosti, aby se vládnoucím dobře a pohodlně vládlo. Dnes vládnoucí třída zásobuje plebs nekonečným proudem protichůdných a polarizačních událostí, čímž rozbije soudržnost plebsu a znemožní povstání nového vůdce proti této etablované vládnoucí třídě.

Ohledně tohoto případu je nekonečně nejlepší ta situace, kdy občané vůbec žádné zbraně nemají. Málokdo je totiž tak obrovsky na výši, aby vždy a za všech okolností ukontroloval všechny své emoce a použil zbraň jen, když skutečně musí, a jen pro to, aby páchal dobro, tedy eliminoval zlo.

A pane Matějko, vy, polarizujete, a to je špatně, pokud chcete fungovat jako politik, musíte sjednocovat.

Jistý Zeman řekl, že bude sjednocovat národ. Myšlenka dobrá, ale v praxi se mu to nedaří. Zvládnete to vy - jenom zde na blogu? A myslíte si, že byste to zvládl jinde, když to nedokážete zde?

Vždy bude i v té nejlepší společnosti existovat nějaký jedinec, který udělá něco, co ostatní budou vnímat jako zlo, a za to ho posadí do vězení. Jde jen o to, aby takových případů bylo co nejméně.

1 2
možnosti
Foto

1) Nejsem politik.

2) Nemusím nic. Jako každý. Jen zemřít. Jako každý.

3) Polarizovat a nabízet různé pohledy na dění a život ke svobodnému výběru je fajn. Jednotnou národní frontu už jsme tu měli.

5 1
možnosti
Foto

Taky mě ty Chovancovy výroky o omezení držení zbraně nadzvedly. Ve svobodném státě má každý duševně zdravý člověk právo držet zbraň. A pokud ne, pak to není svobodný stát.

9 0
možnosti

Ve svobodném státě má každý právo držet chemickou či jadernou zbraň. Jinak to není svobodný stát!

1 7
možnosti

Dovoluji si panu Matějkovi položit otázku, která mě napadla až nyní: kdyby se prokázalo, že nošení zbraně vede k poklesu úmrtnosti, zvýšení kvality života a bezpečnosti (což se podle mě dosud neprokázalo, ale v tom se určitě s panem Matějkou neshodneme), tak některý stát by určitě zavedl povinné nošení zbraně i civilistům. Včetně nesenilních důchodců s dostatečně dobrým zrakem. Jenže ultraliberálové by protestovali - stát nemá právo omezovat svobodu nenosit zbraň. Čemu byste v tomto případě dal pane Matějko přednost: svobodě (protože jste ultraliberál), nebo státem uložené povinnosti nosit zbraň, která šetří životy (protože jste westernový ostrostřelec)?

Zdůrazňuji, že jde o (byť hypotetické) ušetření nejen života vlastního, ale i cizích, takže nejde jen o svobodu jednotlivce nechat se zastřelit při svobodném nenošení zbraně, ale jde tu i racionální celospolečenský zájem státu ukládat svým občanům povinnosti na úkor jejich abstraktní svobody.

Výjimečně Vám doporučuji na moji otázku věcně a bez ironie reagovat, ačkoliv tvrdíte, že jsou Vám moje reakce ukradené, takže na ně reagujete jen tehdy, když se domníváte, že máte argument, často jen ad personam. V tomto případě Vás totiž za reakci ad rem nepokárám, ale pokárám Vás za mlčení.

1 2
možnosti

Racionální záměr se projevil v ústavě USA.

Racionální obava politiků před příliš svobodnými občany se nyní projevuje v EU.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS