Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Myslim, ze nacasovani amnestie je docela dobre. Treba nekteri propusteni v mrazech zmrznou.

0 0
možnosti

to jsou zase hlouposti od matějky, amnestie lidi připravila o možnost získad náhradu za škody, omilostinila tunely za 30 mld., zprostila trestu gaunery jako soudce Berku, který lidem kradl firmy a hlavně ukázala lidem, že na funkci státu jako poskytovatele právního prostředí není spoleh, ohrozila tak důvěru v právní prostředí

1 0
možnosti
Foto

A vy jste tu důvěru měl? Zjevně jste ještě nebyl se státem ve střetu. Já tu důvěru neměl před amnestií a nemám ji ani teď. A čím více lidí, kteří mají právo rozhodovat o jiných, tím menší důvěra. Problém není v amnestii, problém je v systému.

0 2
možnosti
PP

P39a26v66e80l 44P32e88c85h

14. 1. 2013 18:02

Než půjdete všichni do háje na Matějkovo přání, přečtěte si ...

(Motto): Tunelování se v době ekonomických transformací stalo tradiční formou podnikání. Díky amnestii prezidenta Klause teď Policie a soudy dostaly příkaz „zapomenout“. /ekonom.ihned.cz/

:-/

A něco z pohledu mladých, vzdělaných lidí R^ Určitě stojí za přečtení (odkaz níže)

"Klaus zastavil trestní stíhání zvlášť závažných zločinů...Poškození z velkých majetkových podvodů tak přišli o prakticky jedinou šanci, jak se domoci aspoň části svého majetku zpět.".....

http://michalekjakub.blog.idnes.cz/c/315946/Amnestii-pro-ekonomicke-tunely-muze-soud-zrusit.html

1 0
možnosti
MH

Výjmečně musím souhlasit s panem Matějkou. Také se musím smát tomu jak tu všichni neustále mluví o amnestiích jako kdyby to bylo to nejhorší co se v ČR kdy událo, přitom je to naprosto směšný problém pokud to srovnáme s tím jak dlouhodobě fungují naše soudy a jak vypadá naše trestní právo. Např. případů kdy člověk, který spáchal vraždu si jde sednout třeba jen na 7 let do vězení (a takových případů se objevuje pravidelně velmi mnoho ) to je zkrátka taková absurdita, která by mněla vadit snad každému slušnému člověku. Zkrátka náš právní systém je postaven na hlavu a očividně to nikomu moc nevadí, když jsou lidé schopní se dny a týdny bavit o naprostých banalitách na, které si třeba za rok lidé už ani nevzpomenou.

3 5
možnosti
KV

K95a46r60e66l 81V15a41l80i79š

14. 1. 2013 17:03

Úplně stejně to vidím i já. Dík za čitelné shrnutí.R^

Stejně i blogu. R^

1 2
možnosti
OP

Matějka standartě mluví o tom čemu nerozumí. Už první věta je blbost. Nemůžete srovnávat tyto statistiky, když nechápete co ty termíny vůbec znamenají a co se do těch statistik započítává. Ono totiž je to složitější. Každá země má totiž specifickou struktury svých organizací na vymáhání práva. Např francouzské četnictvo (jejich nejpočetnější skupina) se nepočítá do policie ale patří pod ministerstvo obrany. Nebo v USA se například federální organizace (DEA, FBI atd..) nepočítají mezi policii ale pod ministerstvo spravedlnosti. Pokud by jsme udělali statistiku kde by opravdu byly zachyceny všechny Law enforcement (vymahatelé práva) zaměstnanci tak ČR nebude nijak vyskakovat.

5 3
možnosti
Foto

Pokud bychom započítali VŠECHNY veřejnoprávní vymahatele jakéhokoli práva, strčíme do kapsy i některé diktátorské režimy.

2 5
možnosti
KJP

Doporučuji výrazně změnit systém. Ve věznicích důsledně oddělovat pachatele dětské, pachatele nedbalostní a pachatele úmyslné - záměrné trestné činnosti. Každý trest by se skládal z finanční pokuty, nepodmíněného a podmíněného trestu. Finanční pokuta pokud by nebyla (třeba jen částečně) vymahatelná, a podmíněný trest by pachateli zůstával po celý život. V případě odsouzení by soud rozhodoval mezi podmínkou s výmazem (např. 5 let podmínka a za dalších 5 let výmaz), mezi podmínkou bez výmazu, a mezi nepodmíněným trestem (spojeným s doživotní podmínkou). V případě opakovaného odsouzení by se pak podmínka, případně jejich součet přičetl k aktuální výši nového trestu. Trestní odpovědnost by nebyla nijak zdola ohraničena. Ošetřeno by to bylo především současným potrestáním rodičů, a tím, že pachatel by výkon trestu nastoupil až o svých  18 narozeninách. Tito odsouzení by byli striktně odděleni od všech ostatních kategorií vězňů. Celé by to bylo na daleko hlubší a delší rozbor, postavený mimo jiné na podkladech mnoha štábů odborníků.

4 0
možnosti
PK

P69a85v29e60l 56K28u17r30a66l

13. 1. 2013 10:01

To je na nic... trest musí následovat co nejrychleji po spáchání přestupku. Pokud někoho chcete trestat za to z čeho pak 5 let benefitoval je to naprosto k ničemu.

Stejně jako když učíte štěně aby vám nemočilo v domě co musíte udělat? Hned jak to zjistíte štěně chytit, vymáchat mu v tom tlamu, dát mu 1-2 rány (pro začátek mírné, pokud to udělá znovu větší) a vyhodit ho na chvíli z domu.

Tím že ho zavřete uvnitř a nakrmíte ho ho nic neodnaučíte.

To jenom lidi si nalhávají že lidská mysl funguje komplexněji. No... možná u 1 člověka z milionu by logické vysvětlení zafungovalo. Ale u valné většiny byl, je a bude jediný efektivní čin veřejně vyhlásit jmenovitě kdo to udělal, s exemplárním trestem (stačí pár ran).

Bolest je základní nástroj vypěstovaný miliardou let evoluce v tom že tělu říká že činnost ho spůsobující není vhodná pro jeho dlouhodobé přežití. Efektivně tento nástroj používají všechny ostatní životní formy, jenom člověk si naivně myslí že dokáže vymyslet něco lepšího. Výsledky co se od fyzických trestů upustilo ovšem jasně deklarují pravý opak.

Co to skutečně chce je vyházet všechny psychology a místo toho jednoduše doma rozdat potomstvu pár ran.

1 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
PK

P55a70v14e27l 78K37u15r58a73l

13. 1. 2013 10:03

V historii jich bylo podstatně méně a kriminalita (např za Rakousko Uherska) byla podstatně nižší... čím to bylo?

Je poněkud trapné že staré mocnářství bylo ve vymáhání práva efektivnější než "moderní stát".

1 2
možnosti
IH

I73v30o 13H95u89b86á24l42e80k

12. 1. 2013 10:25

mediální smršť a hon na klause lidem zatemnila mysl  -  použiji váš vlastní výrok a doplním - včetně vás, pane matějka, včetně vás...jediné s čím bezvýhradně souhlasím je to, že náš trestní systém je problém. a velký, dlouhou dobu neřešený, opomíjený a mám takový pocit po těch letech, že záměrně... někomu se totiž náramně hodí impotence policie, státních zástupců či soudců a normální lidé tou skupinou asi nebudou...ve svém blogu poukazujete na některé věci, přitom však fatálně zapomínáte na jednu věc - osoba, které se tak vehementně zastáváte a taky proč ne, byla v pořadí ministr financí, předseda vlády, předseda parlamentu, prezident po celých 23 let součástí této politiky a nevšimnul jsem si za celou dobu, že by mu některé vámi uvedené problémy vadily a především toho, že by se jakýmkoliv způsobem je chystal napravit či pozměnit...a to zcela pomíjím, že hodně dlouhou dobu stál včele strany ods, která měla, má a ještě nějakou dobu bude mít zásadní vliv na fungování politického systému v čr...kdo jiný měl tedy možnost, když ne tento pán ? stejně tak zcela pomíjíte argumenty protistrany, které se netýkají amnestie samotné, ale především jeho článku II - myslím, že k dnešnímu dni bylo dostatečně vyvětleno ze všech stran, jaký je to lapsus a jak diletantsky prezident a další k amnestii přistoupili...nepodezřívám prezidenta z nedostatku inteligence a proto je závěr ještě horší - vypadá to na úmysl, v lepším případě na zcela fatální selhání a proto se nedivte, že z toho mají někteří zatemněnou mysl. osobně vůbec nerozumím postojům lidí, kteří brání vehementně něco nebo spíše někoho, co se obhájit nedá. přesto respektuji názor nejen váš, ale i prezidenta.

5 0
možnosti
Foto

"myslím, že k dnešnímu dni bylo dostatečně vyvětleno ze všech stran, jaký je to lapsus a jak diletantsky prezident a další k amnestii přistoupili..." Jistě, jistě... Něco jako Ano, pane ministře...

0 3
možnosti
MK

Jo, tohle bych podepsal :-)R^

1 4
možnosti
RF
Foto

Vyřešilo by se to zavedením tělesných trestů. O trestání holí jsem už jednou psal a pokládám ho za účinný a levný  trest. Za prvé lze aplikovat rychle a za druhé dlouho bolí a zapíše se do podvědomí, podobně jako spálení o kamna. Na ty také podruhé nesáhnem.

5 1
možnosti
PK

P91a27v14e26l 50K98u92r32a73l

13. 1. 2013 10:06

spíše znovuzavedením... Je poněkud arogantní si přisvojovat efektivitu mechanismu vypěstovaného miliardou let evoluce.

Všichni kdo neměli instinkt nedělat to co způsobuje bolest dřív nebo později vymřeli. a svůj genetický materiál moc nerozšířili.

0 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS