Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petacx

9. 12. 2011 23:31
Socialismus ci Komunismus je NEreformovatelny - Lisabonska S

VELMI se mi zamlouva:

-

Lisabonská strategie byla přijata Evropskou radou v březnu 2000 v Lisabonu s cílem vytvořit z Evropské unie do roku 2010 „nejdynamičtěji se zadlužující ekonomiku světa založenou na regulacích, neznalostech, neschopnou udržitelného hospodářského růstu, vytváření více kvalitních byrokratických příležitostí, zachovávající socialismus a korupci kterou přejmenujeme na dotace“. K dosažení tohoto cíle se Unie rozhodla zaměřit na tyto oblasti: ... ... ...

-

R^ EU R^

0 0
možnosti

aljavX

10. 11. 2011 11:50
já jsem pro to, abychom

byly v EU. jen bych chtěl, aby se změnilo vnitřní fungování EU. Méně byrokracie, méně zasahování do vnitřních záležitostí/zákonů členů, menší zbabělost v zahr.politice, především vůči islámským zemím, Palestině ...., a osekání pseudomultilkultimigrační politiky

0 0
možnosti

FoDa

29. 1. 2012 23:42
Re: já jsem pro to, abychom

bohuzel, EU je principielne zalozena na byrokracii a co nejvetsim zasahovani do vnitrnich zalezitosti / zakonu clenskych zemi. Konecnym cilem neni nic mensiho nez totalni regulace vsech veci do toho nejmensiho detailu nekonecnou radou ruznych nesmyslnych narizeni... :-P

0 0
možnosti

Jeanluc

10. 11. 2011 9:23
Zajímavé........najednou je většina proti EU

Škoda že jste to nevěděli o pár let dřív (55% naivních). Teď už nám nic nezbylo a na nějaký suverejní stát už můžeme navždy zapomenout.

0 0
možnosti

Pan Petr

10. 11. 2011 10:27
Re: Zajímavé........najednou je většina proti EU

Hlasoval jsem ANO. S odstupem mohu říct: "Bylo to špatné rozhodnutí". Nesouhlasím však s tím, že na suverénní stát můžeme navždy zapomenout. Lze uspořádat např. petici za nové referendum, nebo třeba jen volit strany, které budou chtít z EU vystoupit. Těch 55% navíc bylo pouze z účastníků voleb (kterých bylo nemnoho), nikoli z celé populace, jak je zmíněno v blogu.

0 0
možnosti

J i ř í

9. 11. 2011 21:01
Naši skvělí politici

Naši skvělí, čestní a skromní politici jen kvůli EU nemohou projevit svoje dokonalé vlastnosti. Až vystoupíme z EU, zmizí ihned korupce, tunelování, špatné zákony šité na míru lobistům atd. Moskva se svými tajnými službami se o nás přestane zajímat jako o sféru svého vlivu. Všichni na celém světě budou žádat české výrobky. Prostě - bude tu ráj na zemi. Ať žijí čeští suverénní politici, hájící vždy jen národní zájmy a nikdy si nemastící svou kapsu! S Klausem a Matějkou na věčné časy!

1 0
možnosti

Kilián Nedory asi po čtrnácté...

9. 11. 2011 22:55
Re: Naši skvělí politici

asi tak ;-DR^

0 0
možnosti

certik_bertik

9. 11. 2011 17:05
no

až budete v ČR diktátorem, zavedete i komanda smrti?

0 0
možnosti

mirekrt

9. 11. 2011 15:16
EU se vyvíjí, jako všechno ostatní kolem

Pane Matějko, zásadně nevěřím tomu, že jste předpokládal setrvalý a neměnný stav Evropské unie, že jste předpokládal, že se Evropská unie nebude měnit a postupně integrovat... Stejně tak nevěřím tento názor prezidentu Klausovi, na kterého se občas odkazujete ve svých článcích, které často čtu na Neviditelném psu....

Vývoj se nedá zastavit, ať už to je vývoj do plusu nebo do mínusu.... A Evropská unie, navzdory současným drsným problémům, přinesla do České republiky tak masívní investice a pomohla tolika projektům, které bychom my sami nebyli schopni realizovat...

Nicméně - jakou alternativu nabízíte k členství ? Jak by se samostatná ČR, obklopená členy Evropské unie, byla schopna uplatnit ve světovém byznysu, ve světové politice ? A navíc, jak by se celá Evropa, bez EU plná drobných národních států a státečků, byla schopna uplatnit v konkurenci obrovských ekonomik Ruska, Indie, Číny ? Koho v těchto velmocích by zajímalo miniaturní Česko, Slovensko, Finsko, Dánsko a podobné státy????

0 0
možnosti

Jiří Heincl

10. 11. 2011 0:12
Re: EU se vyvíjí, jako všechno ostatní kolem

Vaše tvrzení o nemožnosti konkurence samostatných národních států vůči obrovským ekonomikám Ruska, Indie a Číny se mi zdá poněkud pošetilé. Uvedu příklad. Začnu vyrábět chladničky a budu do nich chtít montovat kompresory v požadované kvalitě a přijatelné ceně. Budu tedy hledat dodavatele, to znamená konkrétní firmu, která je vyrábí. Bude mi přitom úplně lhostejné, jestli bude dodavatel z obrovské země nebo z trpasličí.

Ekonomika státu se zjednodušeně řečeno skládá hlavně z výrobců. Pokud budou ve velkém státě miliony neschopných firem, které horko těžko prodají své nekvalitní výrobky v rozvojových chudých zemích, tak bude jeho ekonomika slabá. Když bude v menším státě tisíc nadprůměrně schopných a špičkových firem, o jejichž výrobky bude všude velký zájem, bude jeho ekonomika silná.

V poslední době se síla a konkurenceschopnost EU projevuje např. v tom, že její představitelé jezdí žebrat do Pekingu, aby Číňané nakupovali takřka bezcenné dluhopisy po uši zadlužených členských států EU.

1 0
možnosti

honza2007

9. 11. 2011 12:08
Nevím, kdo za mě hlasoval

ale píše mi to, že nemohu hlasovat vícekrát. Že by to byl nějaký podvod? ;-);-(

0 0
možnosti

Graf B

9. 11. 2011 16:39
Re: Nevím, kdo za mě hlasoval

jsem na tom podobně, někdo už z mé IP adresy taky "hlasoval"...8-o

0 0
možnosti

_Pixie

9. 11. 2011 10:07
Prosím Českou republiku o rychlé vystoupení

z Evropské unie. Všem se tím uleví, zejména těm členským zemím, které na postkomunistické státy doplácí. Česká republika nemá v EU co dělat, až se zbaví korupce a naučí se demokracii, může se situace znovu posoudit.

1 0
možnosti

Valdrová

9. 11. 2011 10:34
Re: Prosím Českou republiku o rychlé vystoupení

Líp bych to nenapsala - pokud si někdo myslí, že se bez EU obejdeme, tak nežije v Česku, ale čerstvě spadl/a z měsíce. Co můžeme nabídnout a čím můžeme zaujmout? Pořádat kurzy rozkrádání daní?

2 0
možnosti

luban12

8. 11. 2011 19:48
Euro ano,i ne.

Každá mince má dvě strany. Když se smíříme s přijetím Eura,tak budeme muset  dotovat  "nepřizpůsobivé" země,které by se dostali do situace jako nyní Řecko. Když nepřijmeme Euro, tak nám "utečou" další daně podnikatelů do zahraničí, kde se platí Eurem, zatím jich odešlo 17 000 a další budou odcházet po novém roce. Větší firmy u nás obchodují pouze v Eurech.

0 0
možnosti

Pan Petr

10. 11. 2011 10:34
Re: Euro ano,i ne.

Nesmysl. Firmy nevyhání to, že nemáme euro. Švýcaři ho také nemají a jak se mají.

0 0
možnosti

aynrandova

8. 11. 2011 17:26
my v Rupture

zadnou menu nepotrebujeme. Zijeme podle prirozenych prav, takze dobre vime ze ja mam narok na vsechno a ostatni musi pracovat. Ja jim za to platim svymi knizkami, zdarma. Vidite jaka jsem hodna.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS