Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

21. 10. 2011 0:24
Diky vam Matejko budu volit CSSD

Matejko dokazal jste jedine, naprosto mi znechutit pravici tak, ze kdy budou volby, budu volit diky vam CSSD. Vlastne vam mohu podekovat, ze jste ukazal, jak odporne demagogicka muze byt pravicova politika. SSO je nejhorsi strana v CR, horsi, nez KSCM, DS a prekonal jste v demagogii i Sladka. Tahle strana je diky vam nevolitelna a ja vam za to dekuji.

1 0
možnosti
C

cojanato

21. 10. 2011 12:05
Re: Diky vam Matejko budu volit CSSD

Mně připadá, jako by někdo Františka do oné záhadné pidistraničky někdo "nasadil", aby jim to tam pomalu rozložil.....A daří se mu to skvěle.:-)...

0 0
možnosti
TP

assco

19. 10. 2011 18:30
Necist vase predchazejici blogy a neznat vaseho predsedu

uz bych, pane Matejko, bezel se sirkou k vasim dvirkum... Cim to, ze mi zakladatel vasi strany nepripada jako uplatkum a machinacim imunni lilium a vy jako ukazka premysliveho demokrata.... Co myslite? Radeji zustanu u kamen nez podpalovat tu vasi Vysokou pec ;)

0 0
možnosti
L

lomihnát.

19. 10. 2011 8:55
Já vím, že trocha přehánění není nic neobvyklého,

ale napsat: "... bylo vlastně úplně jedno, kdo tam za posledních dvacet let byl, neboť to byli ti samí. ", to už je skoro moc.

Velmi blízko frustráta.

A taky to není pravda. Za posledních dvacet let se rozdíly bezpečně najdou. Problém je, že se viditelně s časem stírají.

0 0
možnosti
FM

František Matějka

19. 10. 2011 10:57
Re: Já vím, že trocha přehánění není nic neobvyklého,

Tedy výsledkem stejně je, že se nakonec stali ve své podstatě stejnými. Souhlas?

0 0
možnosti
B

B.D.S

19. 10. 2011 7:06
Předkrm

lze přeložit do všech jazyků a publikovat v každé demokratické zemi. Ale volbou menšího zla se nestáváte otrokem nevolby, jde o využití možnosti volby, jen způsobem, který vám nepříjde vhod, nikoli otročina, buďme upřímní. A každá volba se nachází v určitém reálném prostředí, a skutečná volba je nikoli mezi programy stran, ale mezi programy stran se šancí na ovlivňování politiky. Bez těchto souvislostí je otročina vyhozovat každé volby lístek do koše. Ideje vítězí v revolucích, bez peněz to nepůjde.

I když všechna čest, Vy odvádíte perfektní práci ve věci sdělování idejí a na jakémkoli nárůstu voličů budete mít svůj určitý nezanedbatelný podíl.

1 0
možnosti
AF

Alena1.

19. 10. 2011 8:56
Re: Předkrm

třeba se vám podaří, krom teoretizování, vyjmenovat alespoň jednu ideu, kterou nám pan Matějka sdílí.

0 0
možnosti
DH

drahuskah

19. 10. 2011 0:34
já už dvakrát

škrtla u jiných dvířek, a výsledek byl tristní. Takže těžká skepse a deziluze.

Snažila jsem se o změnu poctivým přístupem k volebnímu právu a dospěla jsem k závěru, že se jen málo politiků snaží o poctivý přístup ke mně - k obyčejnému občanovi.

Můj čistě soukromý názor - politika není o stranách, ale o lidech. Jsem natolik otrávená z kabaretu nesoudností a nestoudností, při kterých se nechají politici nachytat médii a ke kterým se nedokážou postavit aspoň trošku lidským a slušným způsobem, že opravdu nevím, co mě přiměje, abych šla k příštím volbám, nemluvě o rozhodnutí koho volit.

Jak můžu věřit tomu, že se nebude opakovat stejná situace z minula?

0 0
možnosti
JV

Jan Veselý

19. 10. 2011 0:36
Re: já už dvakrát

To vědět pochopitelně nemůžete. Máta volební právo, nikoliv povinnost.

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

19. 10. 2011 0:22
Františku, to jsme měli v prvních hodinách o psychologii

Myslím že to bylo o stresu z volby. Tedy + proti +. -, proti -, atd. člověk se tedy nerozhoduje jen mezi zlem a zlem, ale i mezi dobrem a dobrem. Například, "Mám jít na fotbal, nebo do kina?" Politika je něco jiného. Naštěstí naprostá většina lidí je dav a má to tu výhodu, že v každém režimu se ti inteligentnější mají dobře a dav je dobře uživí. Třeba dnes jsem měla návštěvou snad nejmocnějšího pravicového politika Jablonce a nevidím v tom problém. On je totiž inteligentní a schopný. Nevisí tak na penězích, je schopen je vždy vydělat. Třeba při volbách do senátu bych uvažovala takto. Dala bych hlas komunistovi, ale kdyby neprošel v prvním kole, dám podruhé hlas člověku z nejsilnější pravicové strany.

0 0
možnosti
DH

drahuskah

19. 10. 2011 0:44
Re: Františku, to jsme měli v prvních hodinách o psychologii

ano, já si na to také vzpomínám. Z hodin psychologie. Myslím, že nám to lektor demonstroval na případu osla mezi dvěma kupkami sena. Vy jste šťasný případ, neboť se dokážete rozhodnout, nebohý osel bídně zhynul, neboť, než dospěl k závěru, z které kupky bude žrát, tak umřel hlady.

Já jsem z toho taky osel, teď nevím, jestli patřím mezi dobře se mající inteligenci nebo živitelský dav.

0 0
možnosti
JV

Jan Veselý

19. 10. 2011 0:02
Pano jo...

Matějka argumenty opravdu v diskusi nenašel? S párkem v jedné ruce a s lahváčem v druhé nepřemýšlí, jak správně hloupý venda popsal své pravidelné večery.

Matějka Machovu kritiku státní sféry v době, kdy byl Mach jako kojenec přisát na státní peníze, nevidí. Může se ale zadlužený clověk, brojící proti dluhům, chovat jinak? Může se člověk bez práce, horující pro to, aby ostatní pracovali a neflákali se, chovat jinak?

Matesi, Matesi... Takže volba menšího zla je pořád zlo. Jenže vy jste zatím to větší zlo... :-/

0 0
možnosti
PP

echo.3.

19. 10. 2011 0:22
Re: Pano jo...

:0))

Tak to je dle meho nejvystiznejsi prispevek v teto diskusi.

0 0
možnosti
ZM

Hawránek

18. 10. 2011 23:51
S názorem, že volba menšího zla zůstane vždy jen volbou zla,

nelze než souhlasit. Ovšem další velké zlo vidím ve volební účasti. Podíváme-li se na účast při volbách, jest nám hořce zaplakat. Tady je další zdroj současných problémů.

0 0
možnosti
C

cannibal_aj

18. 10. 2011 22:34
kdyby

se více kritičtěji členové Svobodných vyjadřovali k demokracii a státu tak bych je volil. jenomže občas mám pocit, že jsou tam samí odeesáci...

0 0
možnosti
C

cannibal_aj

18. 10. 2011 22:35
Re: kdyby

a nemyslím západní demokracii a náš stát konkrétně, myslím to jako koncepty obecně.

0 0
možnosti
X

xena123

18. 10. 2011 21:29
a co byste volil v případě že máte na výběr

amputaci končetiny, nebo smrt pacienta?

0 0
možnosti
JV

Jan Veselý

19. 10. 2011 1:31
Re: a co byste volil v případě že máte na výběr

Jak tak znám historii Matějky, tak by odpověď byla nejspíš takováhle.

U sebe a svých blízkých by volil amputaci a pak plný invalidní důchod. Pro ostatní by volil to druhé, aby se nezatěžovalo zdravotnictví zbytečnými úkony a státní kasa zbytečnými výdaji. :-P

A nebo by to FM řešil jinak?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS