Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

beda venerabilis

12. 10. 2010 18:39
A na nemuslimských jatkách se podřezávají zvířata mrtvá?

?????

0 0
možnosti

koutlosh

11. 10. 2010 11:01
karma dnes nebude

Na to je článek odfláknutý. Pokud je podstatou problému výjimka ze zákona kvůli náboženství, je to pochopitelně špatně, ale našlo by se více příkladů. Viz. zmiňované košer maso, které "přichází na svět" obdobným způsobem. Je sice možné argumentovat tím, že o tomto tento článěk není, ale pak je to podivné, dočkáme se článku na téma zabíjení zvířat po židovsku? Pochybuji. Článek pak působí jako poněkud účelově zaměřený, protože pokud by měl řešit problém  výjimky ze zákona z důvodu náboženství, pak by se měl touto problematikou zaobírat obšítněji, nikoliv v případě jen jedné víry, když výjimka ze zákona u židů má u nás mnohem delší tradici. Zjevně se jedná o článek čistě protiislámský, což mi jako odpůrci islamizace Evropy není proti srsti, ale není to fér a to mi proti srsti je, navíc jsou zde jiné a dle mého závažnější problémy. 

0 0
možnosti

koutlosh

11. 10. 2010 11:09
Re: karma dnes nebude

Zcela jinou kategorií námitky je pak to, že domácí zabíjení podříznutím může být v mnoha případech humánnější, než automatizované hromadné zabíjení na jatkách. Když bych se trochu masochisticky měl zamyslet, jestli bych raději v dlouhém průvodu směřoval do plynové komory, s tím, že všichni ve frontě mají tak trochu tušení, na co se asi čeká, nebo aby mě někdo najednou popadl a podřízl, tak musím říci, že mi jako lepší varianta přijde to druhé. Ostatně "továrny na maso" jsou podle mně tím nejhorším zneuctěním života a vztahu k přírodě, domácí zabití zvířete je na zcela opačném konci nějaké pomyslné stupnice morálního posouzení, snad jen s výjimkou lovu a tradice poděkováním zvířeti za maso jak je zvykem u některých přírodních kultur (nemožné v našich podmínkách).

0 0
možnosti

round robin

11. 10. 2010 8:57
Srovnání

Porážka s omráčením vs halal. Pro silnější povahy :-P

http://www.youtube.com/watch?v=HQOKQ__3vQw

0 0
možnosti

Béda47

10. 10. 2010 22:27
jděte se podívat

Vážený pane. Jděte se někdy podívat na jatka,jak se u nás zabíjejí zvířata.A určitě změníte názor na humánnost našich jatek.V

0 0
možnosti

LUBr.doktorka_bačkorka

10. 10. 2010 16:39
Asi takto. Už před Velkosametovkou se na libereckých jatkách

takto porážela zvířata, v neděli, mimo provoz za přítomnosti rabína. Zvířeti se svázaly zadní nohy a košerák mu rychlým řezem podřízl hrdlo. Potom kladkou se za ty nohy vytáhlo do výše, kde hlavou dolů divoce pumpovalo předními nohami, až do vykrvácení. Potom něco rabín s košerákem na noži studovali a potom už zvíře zpracovali běžným způsobem a odvezli do drahých hotelů pro židovské hosty. Tolik ze vzpomínek z brigády na jatkách v Liberci u veterinářů, ale hlavně u pana Bláhy. Vy nepíšete špatné blogy, pane Matějko, ale je jich taková kupa, že si vše důkladně neprostudujete a tak to není poprvé, co Vás takto musím doplňovat.

0 0
možnosti

František Matějka

10. 10. 2010 16:43
Re: Asi takto. Už před Velkosametovkou se na libereckých jatkách

Však mě doplňte. Děkuji. Nečekejte, že najdete vše. Článek by mohl mít kilometr na toto téma.

0 0
možnosti

Wendolene/

10. 10. 2010 16:30
Ac nemusim islam, toto je hloupy clanek

Manipulativni a podavajici zkreslene informace. Ostatne, co noveho u Matejky, ze? Zvirata se zabijeji ziva vzdy, podrezanim ci jinak. Jak si myslite, ze se dostane stavnaty steak na vas talir? A co zidovsky zpusob upravy  masa? Koser? To nevadi?

0 0
možnosti

František Matějka

10. 10. 2010 16:31
Re: Ac nemusim islam, toto je hloupy clanek

Vadí. Viz diskuse dole. Opakovaně.

0 0
možnosti

Poconos

10. 10. 2010 15:48
Matejko timhle clankem jsi se odhalil jako lzivy manipulator

A nesnaz se to omlouvat tady v diskuzi.Vice od tebe uz nic nectu.Rv

0 0
možnosti

František Matějka

10. 10. 2010 16:30
Re: Matejko timhle clankem jsi se odhalil jako lzivy manipulator

Omlouvat?! To jste si tedy velmi špatně vyložil mé diskusní příspěvky.

0 0
možnosti

LucieKamesova

10. 10. 2010 13:44
K hloupému nadpisu

Vy byste podřezával mrtvá zvířata? A k čemu???? Všechna zvířata, která jsou zabíjena - ať už kdekoli a kýmkoli - jsou - z podstaty činnosti - zabíjena živá. Ať už je podříznete, vyrvete srdce z těla, usmažíte elektrickým proudem. Navíc na jatkách se snad zvířata také podřezávají. Nebo jakým způsobem se to usmrcují???

0 0
možnosti

CNN

10. 10. 2010 15:17
Re: K hloupému nadpisu

Většinou jateční pistolí... jde o to aby smrt zvířete byla rychlá a minimalizovalo se utrpení zvířete. Má to i další praktický důvod a tím je, aby nedocházelo k neznehodnocení masa uvolňováním různých látek, při stresujícím a dlouhém umírání, do krve. Pokud jde o vykrvácení, tak vzhledm k tomu, že krev je tekutina, postačí k tomu gravitace.

0 0
možnosti

Niktor

10. 10. 2010 13:38
Matějka - politicky korektní pravdoláskař

Zopakuji to ještě jednou, aby to dole nezapadlo - Matějka volá po stejném metru pro všechny a je proti zvýhodňování nějakých skupin obyvatel. Proto pokládám za fér, že když bojí proti halál porážce, měl by PŘÍMO V ČLÁNKU (a v nadpisu, který by tedy měl znít "Podřezávat v ČR živá zvířata a vyhnout se trestu? Stačí být muslim či žid") stejně tak brojit proti košer porážce, jenž je prováděna prakticky úplně stejně. 

Pokud to neudělá, nezbyde, než jej označit za člověka, který se kvůli politické korektnosti bojí kritizovat židy a navíc uplatňuje dvojí kritéria na různé skupiny obavatel, když za zcela stejnou věc jednu skupinu plísní veřejně a okázale a druhou jen tak někde tichounce v koutku a ještě pod tlakem čtenářů.

Matějko, teď ukaž svou zásadovost a smysl pro fair play!

0 0
možnosti

CNN

10. 10. 2010 15:25
Re: Matějka - politicky korektní pravdoláskař

Zde to je celkem spolehlivě vysvětleno http://www.ochranazvirat.cz/222/czech/clanek/martin-komarek---jsou-koser-porazky-koser-/

0 0
možnosti

bororo3

10. 10. 2010 13:25
Milý Selský Rozume,

na čem zakládáte své tvrzení, že "xenofobie je jen umělý multikulturalistický výraz"?

0 0
možnosti

Lesní sběř

10. 10. 2010 14:44
Re: Milý Selský Rozume,

Snad na tom, že před nástupem multikulturalismu a kosmopolitanismu nebylo ani xenofobie. To, co je nazýváno xenofobií, bylo ještě před sto lety všeobecně považováno za normální a zdravě vyvinutý pud sebezáchovy. :-P

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS