Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Forrrest

28. 7. 2010 23:02
Paranoia

Autor je typem člověka, který se cítí natolik bezvýznamný, že vyloženě potřebuje vysvobození v podobě svých fantastických konspiračních teorií. Ano, Franto, jdou po tobě všichni, CIA, FBI, KGB i BIS. Chtějí o tobě vědět všechno, aby mohli... no přece, aby... například... CO?? Co si na tobě asi tak vezmou?;-D;-D

0 0
možnosti
VP

Profík

8. 7. 2010 11:07
Přehlížený aspekt - ekonomika

Trochu mě zaráží, že kromě všemožných potenciálních zneužití nenarážíte na ekonomický aspekt. Zadávání těchto informací, zpracovávání, údržba, nástroje na vyhledávání -- ono to celé taky něco stojí. Ne něco -- majlant. Fízlování lidí je drahé. V době, kdy nás Asie ekonomicky válcuje, je vydávání prachů na pochybné fízlování zločinem.

0 0
možnosti
OH

Lanolin

3. 7. 2010 22:22
hrajete na dobrou strunu

aneb: "že trpíš stihomamem ještě neznamená, že po tobě nejdou!" .

Co kdybyste se přestěhoval třeba do USA, kde na vás soused nahlásí i to, že když jste ráno vytahoval před svým domečkem vlajku, tak jste ji nedotáhl až nahoru, nebo večer při spouštění jste ji nesložil předpisově, ale jen tak halabala zmuchlal?

nebo se podívejte jaké pasy (biometrické) se zavádějí kvůli USA (úřední verze - kvůli terorismu, ale ti kluci s utěrkou na hlavě a bombou v trenýrkách si lítaj v klidu dál a ještě více už je dávno Američany. Nestrašte nás tady doma, my jsme jen zrcadlem Ameriky (jako kdysi CCCP). Co se ztráty dat (HD, případně listin a notebooků) týče podívejte do USA.

Ad váš bod 3), to už dávno vědí, pokud o tu osobu mají zájem.

Nehledejte problém v našich politicích, jen tančí jak jak kdysi "se Sovětským Svazem na věčné časy" šktrtněte CCCP doplňte USA.

0 0
možnosti
JP

Edd

3. 7. 2010 5:53
Prezident Woodrow Wilson:

"Někteří nejvetší muži ve Spojených státech se něčeho bojí. Vědí, že někde existuje moc, tak organizovaná, tak lstivá, tak ostražitá, tak vzájemne provázaná, tak naprostá, tak všeprostupující, že při jejím zatracování radeji ani nešeptají."

0 0
možnosti
S

Semper_1

3. 7. 2010 12:04
Re: Prezident Woodrow Wilson:

tak jest

0 0
možnosti
VC

vena65

2. 7. 2010 22:50
Dobré

pokračování předchozího článku. Příspěvky o tom, že si někteří nepřejí být sledování při překračování státní hranice mně opravdu pobavily.

0 0
možnosti
FM

František Matějka

3. 7. 2010 10:52
Re: Dobré

Jo jo, když si představím, jak někteří tleskají, že mají svobodu, když je nikdo nelegitimuje na hranicích, zatímco o něm ví po celou dobu pohybu k hranicícm a za nima...

0 0
možnosti
S

Semper_1

2. 7. 2010 17:40
žel budete zase za klauna

pár lidí to odbyte poukazem na spiklenecké teorie, dozvíte se o sobě, že jste paranoik...., že máte dluh na daních....

Myslím si, že každý sečtělý  člověk, který uvažuje samostatně nutně musí být  dneska paranoikem.

R^R^ a díky

0 0
možnosti
MG

bitkar

2. 7. 2010 18:50
Re: žel budete zase za klauna

btw: nekde jsem slysel vetu. uz si ji nepamatuju, ale svymi slovy: I paranoika mohou pronasledovat ;)

jednou byl i skvelej film na tohle tema. O cloveku, kterej mel doma kryt, furt se schovaval apod. Chodil k psycholozce a presvedcoval ji, ze ho chtej zabit. Po 20 letech lecby se jim povedlo presvedcit, ze ho nikdo zabit nechce. Tyden na to ho zabili :) dost dobry, skoda, ze uz si nepamatuju, nazev, je to stary uz.

0 0
možnosti
K

kytt

2. 7. 2010 17:39
spíš Huxley než Orwell

Copak stát a jeho zjišťování údajů a sběr osobních dat, o tom se všeobecně ví, stejně tak jako o Velkém Bratrovi v podobě 20 kamer hlídajících jakékoliv myslitelné místo v naší zemi... Horší je, že tahle data sbírají i soukromníci a lidé jim je ještě ochotně dávají výměnou za nějaké protislužby - kolik máte slevových kartiček na různé věci a služby a kolik jste na sebe prozradili těm, kdo vám je vystavili? Hm? Orwell centralizoval, Huxley před ním decentralizoval - a splnila se jeho vize, protože té orwellovské totalitě se už umíme docela dobře bránit. Taky se o tomhle tématu chystám teď něco napsat.

0 0
možnosti
ON

ondra.novacisko.cz

2. 7. 2010 15:42
Tak proc ...

Tak proc jeste stat vynaklada prachy na dalsi scitani lidu, kdyz vsechno uz ma v registrech?

0 0
možnosti
MK

Bob-an

2. 7. 2010 17:26
Re: Tak proc ...

To by me taky zajimalo..... ale v tom scitani lidu nejde asi ani tak o celkovy soucet lidi, jako spis o ty dalsi informace co se tam vyplnuji ... (ciste moje domnenka, ale rek bych ze to takmuze byt

0 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

2. 7. 2010 14:33
to je zase absurdni vyplod

naseho oblibeneho dluznika, co se doma tak nudi, az vymysli nesmyslne clanky, jak na bezicim pase...:-)staty mimo EU nesbiraji a neztraceji udaje o svych obyvatelich? vami zminena dohoda mezi USA a EU vznikla na zaklade pozadavku EU nebo USA? mistopredseda strany a takovy...:-)

0 0
možnosti
FM

František Matějka

2. 7. 2010 14:44
Re: to je zase absurdni vyplod

To je něco jako "proč bychom nekradli, když kradou i jiní", viďte?

0 0
možnosti
F

fakta666

2. 7. 2010 14:14
Orwel se blíží: zadejte siGoogle -elektronický koncentrák

najdete tam video , ovšem to je teprve začátek toho, co se plánuje !!!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS