Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

socbubák

25. 5. 2010 0:37
Brusel s.r.o.

Bruselská byrokracie už vyplodila tolik kravin,že jakékoliv její další nápady ztratily relevanci ještě dřív,než se ocitnou na papíře.Česká republika především ve vlastním zájmu potřebuje oddlužit státní rozpočet a pro mně má důvěru pouze strana,která má nulový státní deficit ve svém programu.Žádné sociálně-plyššové citlivé snižování s ohledem na "matky s dětmi" a jiné "potřebné" - ony matky s dětmi jsou snad nějaký odlišný živočišný druh nebo co...,"..támdle sice trochu přidáme,ale tudle daleko víc sebereme,takže to nakonec dobře dopadne...".Prostě deficit nula.S naší montážní ekonomikou jinou cestu nevidím.Jestli se to bude v Bruselu líbit,je mi naprosto u zadku. Mj. na reformy.cz se objevila recenze na poměrně zajímavou knihu. Indicie, že u kolébky Unie možná stáli strůjci 2.sv.války, konkrétně pár hochů z IG Farben, nechvalně známé firmy, vyrábějíc Zyklon B, kteří po neúspěšném ovládnutí Evropy válkou začali druhý pokus na ovládnutí Evropy právě "sjednocením"...velmi zajímavé.

0 0
možnosti

Andyon

24. 5. 2010 23:26
pokud v rámci ztráty národních práv

přestane česká zlodějská vláda ( jakékoliv barvy) vyvlastňovat kvůli své neschopnosti a vůbec uskutečňovat své bolševické plány, tak už aby tady vládl Sarka Farka s Angelou.

Ono to s českými papaláši bohužel jinak nejde.

A vy mi nepřipadáte o nic lepší než oni- rétorika jo, činy nikde.

0 0
možnosti

socbubák

25. 5. 2010 0:44
Re: pokud v rámci ztráty národních práv

Není racionálnější zvolit si "vládu" lepší ? Než se rezignovaně vzdát možnosti být hrdý na svou národní identitu, na své vlastní, nikoliv importované schopnosti atd..? Vládu píšu v uvozovkách, neb na to slovo mám poněkud alergii, resp. já nevolím někoho, kdo mi bude vládnout. Já si volím úředníky a "odborníky", kteří za část mé mzdy řeší problémy, na které já nemám čas nebo znalosti. Nestojím o vládce, stojím o odborníky a služby státu pro mne...A za to máme právo na dobře odvedenou práci. Nestojím o to, být druhořadý podřízený satelit, který se zase vzdá své vlastní vůle...

0 0
možnosti

echo.3

24. 5. 2010 22:41
Zbytecne obavy

Pan Matejka ma zbytecne obavy.

Na co by mu bylo hlasovaci pravo, kdyz chce celou EU jen zbourat?

A na bourani hlasovaci pravo nepotrebuje. Na to mu staci jen zloba, nenavist, zly umysl a parta podezrelych kamaradu.

:-(

0 0
možnosti

vena65

24. 5. 2010 16:26
Ono už jim ale nic jiného nezbývá

než dělat čím dál větší blbosti, doufaje, že aspoň ještě na chvíli odvrátí krach. To už budou u moci třeba jiní a je to nebude muset trápit. Bohužel si musíme přiznat, že se jim to daří, neboť lidi chtějí být oblbováni a hlavně ovládáni. Chtějí mít svůj život nalajnovaný, aby se sami nemuseli příliš starat. Půjde to tak dál až nám třeba někdy někdo oznámí: " Vaše planeta bude zlikvidována ......" Jakže to bylo dál v tom "Stopařském průvodci po galaxii"? To je Krámovo oblíbené dílo, třeba nám odpoví.

0 0
možnosti

marlow

24. 5. 2010 12:49
Evropa se neda sjednotit napul

A spolehat na rozum a zodpovednost vsech clenu se evidentne neda.

0 0
možnosti

František Matějka

24. 5. 2010 15:48
Re: Evropa se neda sjednotit napul

Zkrátím Vaši úvahu: "Evropa se neda sjednotit" A je to přirozené.

0 0
možnosti

psychonaut

24. 5. 2010 10:50
je potreba pokracovat v integraci

cim vice, tim lepe. Klidne az k svetove vlade. Cely vyvoj tam smeruje. Lide zili v tlupach, ty se zacaly sdruzovat v kmeny, kmeny v mestske staty, mestske staty ve staty, staty ve federace a kontinenty, kontinenty pod celoplanetarni vladu, celoplanetarni vlady pod svaz planet, svaz planet pod galakticka rise, galakticke rise pod celogalakticka imperia etc.

http://www.youtube.com/watch?v=nMcrKr3HQYU&feature=player_embedded

VEUV

0 0
možnosti

ondra.novacisko.cz

24. 5. 2010 11:10
Re: je potreba pokracovat v integraci

Lidé žili v tlupách... a v tlupách budou žít i nadále. Lidi jsou na to zvyklý. Oslavujeme české hokejisty v české tlupě. Jak byste oslavoval Evropské hokejisty...?

 

Lidé žijí v tlupách a jediným cílem těch mocných je mít nástroje, jak ty tlupy ovládat.;-O

0 0
možnosti

ondra.novacisko.cz

24. 5. 2010 10:22
Na druhou stranu si říkám...

... co jiného EU může. Víceméně řeší důsledky, ne přičiny. Tím nechci tomuto řešení nijak tleskat, ale po tak obrovské pomoci už EU nemá jiný způsob, jak státy jinak přivést ke zodpovědnosti... snad s výjimkou vykopnutí z EU úplně...

Jenže to zase není přijatelne pro ty "silné státy". Potřebují moc nad těmi zeměmi a potřebují jejich peníze odváděné ze státních rozpočtů do rozpočtu EU.

Největší problém spatřuju v tom, že EU si vlastně kupuje zodpovědnost za zadlužené státy. Otázkou je, zda tato zodpovědnost eurozoně pomůže, nebo ji potopí. Já jsem k té první možnosti velice skeptický.

Evropa půjde cestou větší a větší integrace, až nakonec skutečně dojde k evropskému superstátu. Otázkou je, zda tam vůbec stihne dojít a zda nebude muset řešit nějaké další problémy... nepokoje, občanskou válku, násilí a válečné konflikty. Protože cestou, kterou tam jde si o nic jiného nekoleduje.

0 0
možnosti

František Matějka

24. 5. 2010 10:26
Re: Na druhou stranu si říkám...

"Evropa půjde cestou větší a větší integrace, až nakonec skutečně dojde k evropskému superstátu". Nedojde. Je to proti smyslu svobody, kterou si ve finále lidé nenechají vzít. Nikdy si nenechali. Evropa bude kontinentem suverénních samostatných států, které spolu budou spolupracovat na základě svobodného rozhodování a férové soutěže. To, jak k tomu dospěje, je věc druhá.

0 0
možnosti

ondra.novacisko.cz

24. 5. 2010 10:18
Na druhou stranu si říkám...

0 0
možnosti

sir Humphrey - stálý tajemník JV

24. 5. 2010 9:38
dyk to řikám porád

:-)[>-]R^

0 0
možnosti

marx

24. 5. 2010 9:34
Díky

 

 je to přesné a výstižné. Přesně tak se zachraňovaly velké státy v roce 38 . Nebylo to sice ekonomikou , ale slabosti před Hitlerem. Dnes díky globalisaci maji velke země díky blbosti politiků malých státu , možnosti v klidu ekonomický převzít otěže nad těmito státy ,zničit jejich suverenitu a prakticky dokázat to , co nedokázal Hitler. Věřím , že Anglie vytrvá na svém a jako jediny velký evropský stát bude proti těmto praktikám . Tvrdě a nekompromisně [>-]je nutno bojovat proti moudrým a ještě moudřejším cvokům v EP. 

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS