Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

murjel

1. 6. 2010 19:42
Je jednodušší řešení, než to Vaše.

Poslanci nedostanou nic jiného, než náhradu ve výši 8hodinového platu a to jenom po dobu zasedání sněmovny a to ve výši průměru na dovolenou z průměrné čisté mzdy. Náhrady jim nebudou vyplácena nekontrolovatelně, ale jenom na základě předložení účtenek a to pouze do výše stejné, jakou dostávají ostatní zaměstnanci podle tabulek. To samé platí o stravném, tedy pražští poslanci nedostanou náhrady žádné, protože jsou doma. Mohou být maximálně ubytováni na ubytovně stejně jako to bylo za totality, jinak ať si najdou zaměstnání a vydělávají si. U koho se zjistí, že šla malá domů, letí hned, ne až potom. Senát je potřebaposílit a pokud neodsouhlasí senát nadpoloviční většinou hlasů zákon, pak prostě a jednoduše neplatí a je to vyřízené. Pak na tom budeme stejně, jako ostatní země a nebude senát jenom pro okrasu. Vláda hned po nástupu sníží polovinu všech státních úředníků od ministerstev, až po poslední FÚ a sníží na průměrnou mzdu podle ČSÚ všechny platy nejenom státních úředníků.

0 0
možnosti
E

echo.3

1. 6. 2010 21:25
Re: Je jednodušší řešení, než to Vaše.

Trochu sci-fi, ale jinak mooc hezky!

:-))

0 0
možnosti
JM

jakub.m

19. 5. 2010 9:36
Když píše o dluzích a jejich placení Matějka, je to podobně

Když píše o dluzích a jejich placení Matějka, je to podobně

pokrytecké a falešné jako když to dělá Kalousek.

František Matějka (Most, uvedena i adresa a datum narození): 765820

Kč dluh VZP

http://www.vzp.cz/cms/internet/cz/Platci/Dluznici/500000_1000000.xls

0 0
možnosti
FM

František Matějka

21. 5. 2010 12:18
Re: Když píše o dluzích a jejich placení Matějka, je to podobně

Jste tu s tím asi na 97 místě. Ale v pohodě. Dávejte sem co chcete, kdy chcete a jak chcete. Mám pro Vás pochopení ;-) Pěkný den

0 0
možnosti
C

coj@nato.2

19. 5. 2010 1:10
Tak kolik jich vlastně bylo ?........

No, těch složenek přece ! Zde píšete, že 354 se bude rozesílat a do sněmovny lezete osobně jen s 200 kusy ?;-DTo se na některý asi nedostalo, co ? Kde je zbytek ?

Pane Františku, důslednost a spolehlivost Vám chybí !

0 0
možnosti
ON

ondra.novacisko.cz

19. 5. 2010 8:35
Re: Tak kolik jich vlastně bylo ?........

Možná, že to nevíte, ale v poslanecké sněmovně je pouze 200 poslanců. Doporučuju nastudovat Ústavu ČR, než začnete pindat o politice.

0 0
možnosti
RK

RVK

18. 5. 2010 5:59
...

Tak jsem si pročetl diskusi a musím říct, že jsem se už dlouho takhle nezasmál :) I když je to spíš k pláči. A teď vážně: Opravdu si myslíte, že jsou za dluh zodpovědní jen poslanci? Má každý z nás čisté svědomí? Jsme ochotní si snížit důchody a sociální vymoženosti? Když si vzpomenu jaký poprask nastal kolem 30korunového poplatku ve zdravotnictví, tak je jasné, že většina lidí tady sice křičí, ale sám osobně pro to nikdo není ochoten nic udělat a ničeho se vzdát. Pokud by vláda řekla, že nejsou peníze na nové silnice, všichni do jednoho tady budem nadávat. A to je jen jeden z mnoha příkladů. Protože tohle není žádný abstraktní dluh jakéhosi státu. Je nás všech a každý z nás je za něho částečně zodpovědný(snad opravdu kromě těch dětí). A než se do mě pustíte, tak jen říkám, že důchod ani sociální dávky nepobírám.

0 0
možnosti
ON

ondra.novacisko.cz

18. 5. 2010 10:11
Re: ...

Politik má být zodpovědnější než jeho volič. Můžeme házet špínu na národ, jako že jsme si je tam zvolili, ale o tom to přece není. Jde o to, že je tam chceme zvolit znova! Ty samé lidi, kteří tam seděli doposud a vytvářeli dluhy pro naše krásne oči.

 

Je dobré tedy vědět, který poslanec se jak podílel na celkovém dluhu. Politici jsou voleni aby nesli za stát zodpovědnost. Ať jí tedy nesou. A ať se to občan hlavně dozví.

 

Kalousek nám rozesílá složenky, jako by řekl alibisticky "To je váš dluh, protože vy jste hlupáci, když jste tam zvoli mě. Zvolte mě znovu a já se postarám, abyste ten dlu splatili. Jste vlastně hlupáci, tak plaťte.". Nejsem hlupák, a Kalouska ani jeho partu bych nevolil i jako nestranník.

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

17. 5. 2010 20:31
Má to jednu chybu.

Ty prachy neskončily na jejich osobních účtech ale rozplynuly se v důchodech,sociálních dávkách,platbě přebujelé byrokracii,předražených státních zakázkách...takže "fuente ovechuna",my všichni.

0 0
možnosti
A

asphaltpress

18. 5. 2010 11:04
korupce

to o co byly státní zakázky předraženy skončilo s kapsách, tedy na účtech dotyčných a zejména o tyto prostředky se zvýšil státní, tedy náš společný dluh...

0 0
možnosti
JZ

tumetuestumefaisdubien1

17. 5. 2010 19:30
pěkné

tak to se povedlo! už jsem taky přemýšlel, že jim to spočítám. díky j. zeman

0 0
možnosti
C

coj@nato.2

17. 5. 2010 15:51
......."a vyměníme mocí zkorumpované politiky."

....(to byla Vaše citace).....

Pane Františku, Kalousek Nekalousek, na schopného a poctivého ekonoma nemáte.  Vy ste jen nevšední snaživec a radílek, montujete se prostě do všeho.  No, a my někteří se zase zajímáme o ty, ne zrovna důvěryhodné "snaživce", co se nám cpou na kandidátky do sněmovny Parlamentu ČR, aby tam hájili zájmy často však jen vlastní nebo dalších, podezřelých skupin lobby.

Já osobně jsem ale bytostně přesvědčen, že žádný bývalý zkrachovalý podnikatel-úpadce nebo neúspěšný manager, nemůže být tím správným kandidátem na zástupce lidu ve sněmovně, ani tou správnou osobou, která by mohla nezištně pomáhat čistit a vymetat to svinstvo z politiky. 

Pane Františku Matějko, Vy jste také evidován jako úpadce, nasekal jste kdysi desetimiliónové i jiné dluhy a všechny je sám řádně, ani po více jak deseti letech, zřejmě nezaplatil. A přesto kandidujete v těchto volbách na poslance. Takové tam ale právě nechceme !......

http://www.dluznik.cz/index.php?detail=8617

0 0
možnosti
C

coj@nato.2

17. 5. 2010 15:28
Mělo zůstat utajeno ?....Co se stalo s dluhy F.Matějky ?

Pane Matějko, jak může mít občan nebo případný volič k někomu důvěu, když zjistí nějaké podivné údaje o dluzích svého politika nebo dokonce kandidáta na veřejnou funkci ? A když se takové údaje objeví přímo na oficielních stránkách státní organizace, tak je to na pováženou.

Pane Matějko, zde další odkaz na závažné údaje a od Vás očekávám, že k tomu zaujmete jasné stanovisko a vysvětlíte, zda se to  zakládá na pravdě. ......Jedná se o 765.820 Kč u VZP ČR, v kategorii dlužných částek 500.000 až 1.000.000.- Kč.  Po otevření databáze, se jedná o položku pod pořad.č. 1789 (!!) Těch dlužníků jsou  tisíce ! ....A můžete klidně začít vysvětlovat,,,,,

http://www.vzp.cz/cms/internet/cz/Platci/Dluznici

http://www.nepoctivci.cz/detail?Matejka-IC-4-11-1970-je-evidovan-jako-dluznik-765-820-Kc-k-30-3-2010-u-VZP

0 0
možnosti
VF

vlasec

17. 5. 2010 14:53
Snad bych jen podotkl

Že politici nejsou stále u stejných stran, někteří cestují. Je to v souhrnu stran zohledněno, za kterou stranu politici hlasovali pro konkrétní zákony?

Nebo je těch 25 milionů u nezávislých ze značné části dílem práce poslanců Pohanky a Melčáka z dob, kdy byli ještě členy sociální demokracie?

Předpokládám, že hospodářskou krizi, která způsobila značný výpadek příjmů a vzrůst výdajů, nezohledňujete?

Jinak se mi Váš článek líbí a určitě je zajímavá i zmínka, že se značně provinil i Kalousek. R^

0 0
možnosti
PP

ippokorny

17. 5. 2010 14:16
Kouzelné, krásné, jasné počítání

Ještě bych asi zašel na poštu, vyplnil opravdu ty složenky a poslal je. Klidně mi část tabulky přidělte, pošlu je. A kdy že s to promlčuje? Měl bych další částky do složenek.

http://pavelpokorny.blog.idnes.cz/c/131327/Zajimave-zpravy-nejvyssiho-kontrolniho-uradu.html

P.P.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS