Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J45a94n 36R45á28ž

13. 4. 2020 17:55

Ač nejsem myšlenkou něco řešit referendy moc nadšený, tak tohle bych podpořil. Sice by nebylo pravomocné něco rozhodnout, neb nevěřím, že by kvórum hlasujících bylo dostatečné pro závaznost takového referenda, ale mohlo by alespoň na čas mnohým z jedné, či druhé strany dát dost vypovídající odpověď na otázku, jaký je většinový názor na naše členství v EU.

PS. Paradox každé diskuze o našem členství v EU jasně připomněl pan Jiří Vrabec ve včerejším příspěvku: Pod článkem se objevila naprostá převaha příspěvků, které podporují naše členství v EU, ale článek má neobvykle vysokou karmu. Jestliže připustíme, že jsou ohlasy na článek nějak vypovídající, tak z názorů diskutujících vyplývá, že většina občanů se členstvím souhlasí, ale vysoká karma tento názor vyvrací.

0 0
možnosti

To je klasika. Hlučná menšina vyvolává dojem, že je většinou. Podle diskuzí na iDnes by se ANO mělo pohybovat na hranici zvolitelnosti do PS. Realita, podle anonymních průzkumů, je 30%+. Naprostá většina lidí je pro setrvání v EU, ale referendum, abysme zavřeli ústa kritikům, o tom pro jistotu neuděláme. Co kdyby to bylo jinak, resp. obavy jsou asi oprávněné.

2 0
možnosti

Kdo umí počítat alespoň do pěti, musí vidět, že členství v EU je pro nás velmi prospěšné a v podstatě nutné. Malé osamocené státy nemají v dnešním světě šanci,rozdrobená a rozeštvaná Evropa by vyhovovala především Rusku, ale i jiným velkým hráčům. Je autor tak hloupý nebo hájí něčí zájmy a je za to třeba i placen?

3 0
možnosti
Foto

Jen technická: opravte si terminologii, Rusko je rozlohou největší Evropský stát.

0 0
možnosti

J54a24n 84S90a95r36k36a

12. 4. 2020 20:33

Nemůžu brát vážně někoho, kdo kandiduje do Evropského parlamentu a zároveň chce vystoupit z EU;-D

5 1
možnosti
Foto

Nigel Farage by s vámi nesouhlssil. :-)

0 0
možnosti
Foto

Již několikrát jsem navrhoval, aby se Svobodní a spol. uchýlili do nějaké země, jež není v EU. Nemusí to být rovnou KLDR, stačilo by to zkusit třeba v Norsku nebo ve Švýcarsku.

A již lze tušit problém: kdopak by je tam živil? ;-D

5 2
možnosti
Foto

Pokud ale Svobodní dokáží uživit jenom v EU, tak pak s ní fakt asi něco není v pořádku.

1 0
možnosti

P59a95v24e14l 36P16o98n31e26c

12. 4. 2020 11:51

Případné referendum nemůže být cíl, postrádám jasnou vizi, co by následovalo po referendu v situaci, kdy v této malé zemi nám nepatří už skoro nic a naše ekonomika je silně závislá na importu a exportu zboží.

3 1
možnosti

J11i20r21i 10V56r27a95b76e53c

12. 4. 2020 11:39

Prakticky 100% negativních reakcí na toho to pána a jeho zbytečnou partičku a přesto vysoká karma,Idnes co je? EU[>-]EU

3 0
možnosti

Náhodou, já to oceňuji. Ať hledám jak hledám v TV programu, žádnou Mládkovu šou nemůžu najít... a trocha "lidového humoru" v době karantény potěší. ;-)

2 0
možnosti

Naprosto výstižně to formuloval Jiří Hanák ve včerejších Lidovkách: "Neplivejme na EU. Budeme ji potřebovat, protože žádný nový Marshallův plán v době postvirové z venku nepřijde."

Myslím, že každý soudný člověk je sto pochopit, že má-li Evropa v dnešním světě obstát, pak jedině spojená, nikoliv rozdrobená na jednotlivé státy. Ty se pak lehce mohou stát snadnou kořistí těch, kterým je sjednocená Evropa trnem v oku a kteří ještě nezapomněli na své velmocenské choutky.

20 3
možnosti
Foto

Nojo, Leo, když právě o to těm rozbíječům Unie jde. Hezké svátky přeji :-)

6 1
možnosti

Proč jsme členy EU, se všemi výhodami i nevýhodami chápu. Proč bychom měli vystoupit z EU mi zatím nikdo neobjasnil, snad to vědí ti, kteří nás chtějí vrátit do vlivu Ruska.

Nevím jak je to s autorem, ale mnozí jsou za to dobře placení.

15 0
možnosti
Foto

Je hezké, že v důvodové zprávě náznakem zmiňujete finanční náklady provedení referenda, ale to nejpodstatnější, důsledek vystoupení z EU, o tom není ani písmeno!

To vám zůstalo ještě ze Svobodných, červená nit proklamací, ale následky vás nezajímají nebo je neumíte vůbec posoudit.

Říkám si, že Babiš je zhouba, ale proti lidem s vaším směrováním a přístupem, pokud byste taky dokázali oblbnout většinu došlých k urně, je to Pan Státník.

16 1
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS