Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

F35i29l85i45p 50T63y80k71a35l

25. 2. 2019 12:37

Pane Matějka, na EU můžete mít názor jaký chcete, ale musíte podotknout, že je to Váš osobní názor. Juristicky je však nepřípustné proklamovat Vaše fantasmagorie jako citaci "konsolidovaného znění platné Lissabonské smlouvy”. To, co jste zde uveřejnil jako citaci uvedené smlouvy je prachsprostá lež. Protože se jedná o úřední dokument, je jakékoli překrucování, krácení textu a nepravdivá tvrzení nepřípustné.

Každý člověk se základním vzděláním si může ve Wikipedii vyhledat originální text „Vertrag von Lissabon, ze dne 30.03.2010 der Europäischen Union, Dokument 4, Protokolle”, který byl publikován ve všech jazycích Evropské Unie, tedy i v češtině. Sám dokument 4 obsahuje 128 stran ( C 83/201 až C 83/328 ), celá smlouva asi 800 stran. Vaše t.zv. „citace" ve 4. odstavci: „Vnitrostátní parlamenty... body a) až f)” není citace ale zavrženíhodný pamflet obsahující lživou propagandu a tudíž z juristického hlediska trestná činnost.

Pochopitelně se nebude EU zabývat scestnými výplody pana Matějky ale redakce iDnes.cz/Blog by Vám podle mne měla zakázat uveřejňovat lživá tvrzení na jejich portálech.

Pro ty, kteří se zajímají:

< eur-lex.europa.eu/legasl-contentDE/TXT/PDF/?uri=CELEX%3AC2010%2F083%2F018&from=DE>

Můžete samozřejmě nahlédnout do Wikipedie.en nebo W.de a vypsat do políčka search (suchen) „Treaty of Lisbon” nebo „Vertrag von Lissabon” nebo „Traité de Lisbonne” a kliknout na patřičný jazyk.

Text je dost obtížný, prostě juristický guláš. Přeji hodně zábavy.

1 0
možnosti

Takže vy už chcete cenzurovat otevřeně veškerou kritiku EU. Inu typický eurohujer

1 0
možnosti

J88i23ř46í 90H97o92r24á71k

13. 2. 2019 15:50

U těch eurofanatiků platí pořád: kdo nejde s námi, jde proti nám. Kdo považuje EU za zdokonalenou RVHP je putinovec a je třeba ho zlikvidovat.

3 1
možnosti

Nápodobně. "U těch eurofobů platí pořád: kdo nejde s námi, jde proti nám. Kdo považuje EU za pozitivní, je 'neomarxista' a je třeba ho zlikvidovat."

1 0
možnosti

Ostatně byli jsme před Unií, budeme i po ní. Jen asi ne všichni.

1 1
možnosti

Mé svědomí je čisté. Já i celá moje rodina jsme byli proti vstupu. Mysleli jsme si, že se s námi bude jednat jako s chudými příbuznými. Je to ještě horší. Nejednají s námi vůbec. No a teď chtějí hlasovat většinově i o daních.

2 0
možnosti

F69i19l46i88p 93T79y60k36a96l

25. 2. 2019 12:47

Pane Chaloupka, divíte se tomu když mají Češi tak oslňující představitele jako je Zeman, Babiš a konsorten?

0 0
možnosti

J97i72ř35í 79J34a11n67d14a

13. 2. 2019 11:11

Stačí si přečíst rozhovor s Georgem Sorosem - viz odkaz

https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/feb/12/eu-soviet-union-european-elections-george-soros.

The EU looks like the Soviet Union in 1991 – on the verge of collapse

Podle něho je největší problém v tom, že EU nemá dostatečnou moc k tomu, aby přinutila neposlušné státy respektovat „evropské hodnoty“ a zastaralý systém stran prý také nahrává euroskeptikům.

Prostě je potřeba se poučit z chyb které udělali soudruzi v SSSR, když připustili rozpad Sovětského svazu. My budujeme novou sjednocenou Evropu a každého kdo se proti tomu bude stavět, je potřeba s bolševickou rozhodnosti přinutit .............

6 1
možnosti
Foto

Ještě nikdy nebylo, aby nějak nebylo a je jedno, jestli v EU nebo mimo ni. Všechno má své pro a proti. Změny jsou dobré jen pro ty, kteří pro ně zblbnou davy a po jejich zádech se dostanou k moci.

0 0
možnosti

Osoba, která vyzývá k nějakému činu a není schopná nabídnout řešení po jeho uskutečnění je nedůvěryhodná a populistická! Rv

Pod pojem nezávislost se dá skrýt všechno a nic. V našem případě by šlo o návrat pod vliv Ruska.

Taká by mě zajímalo jak a čím EU konkrétně omezuje odpůrcům jejich osobní a profesní život.

7 3
možnosti

Jasně, v roce 2003 jsme byli úplně nejvíc Rusko. A řešením pochopitelně je návrat k principu prosté bezcelní únie, jak si zvládli přečíst všichni kromě vás.

4 1
možnosti
Foto

Jsem pro evropský superstát. Proto pana Matějku, jeho stranu a všechny s podobné volit nebudu.

9 8
možnosti
Foto

No já také, Tomáši, ale pro liberální, ne socialistický.:-) Ale vím, že bude takový, jaký chtějí voliči. A podle těch našich si žádné velké iluze nedělám.

4 3
možnosti
Foto

Mně to líto není, naopak se nemůžu dočkat až EU konečně dojde dech, respektive peníze. Bude to stejné jako s východním blokem, až dojdou prachy i krysy opustí loď. Jen doufejme, že to na nás nebude mít tak hrozný dopad.

3 2
možnosti
Foto

Víte, Leontýno, můj pohled je kupodivu velmi blízký tomu vašemu. Já jsem byla pro nás vstup do EU a dodnes si myslím, že to bylo správné rozhodnutí. Problém nastal, když eurovolby vyhrála levice a z EU se skutečně stal socialistický moloch. Jenomže na rozdíl od vás si myslím, že by stačilo, kdyby europarlament opět ovládly strany pravicové, které by do unijní politiky opět přinesly odpovědnost, zdravý rozum a svobodu v rozhodování. Mezi tyto strany ovšem nepočítám například ty, které představují různí Matějkové.

4 1
možnosti

Máte pravdu pouze v tom, že hlubší integrace je nezadržitelná.....A některé příspěvky, např. jak jsou naši zemědělci nejlepší nebo že Škoda jim snáší zlatá vejce...Jsme to my, kdo potřebuje volný přístup na velký trh. My potřebujeme EU, ona se bez nás obejde. Snad se nevrátíme k tupému nacionalismu, který vede k pouze k válkám a na který vždy nejvíce doplatí menší státy.

7 1
možnosti
Foto

K čemu potřebujeme hlubší integraci? Aby bylo více regulací, nařízení, zákazů a byrokracie?

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS