Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Referendum o vystoupení Česka z Evropské unie je absurdní nesmysl!

Referendum je volba podle emocí bez znalosti faktů. Rozhodování přes zvolenou občanskou reprezentaci je volba racionální přes mimořádné informace, které obyvatelé prostě nemají!

:-)

3 1
možnosti

Nejdříve je nutné vysvětlit, proč je lépe být v Evropské unii a proč je lépe nebýt v Evropské unii. Čestně vyložit na stůl jednotlivé argumenty a porovnat je. Pak teprve můžeme vést diskusi.

Referendum o EU již bylo a naštěstí vyšlo pozitivně. Nové referendum má smysl, pokud převáží důvody proti EU. Jinak je třeba vědět, že referendum není racionální záležitost, je to záležitostí emocí. A ty jsou hodně proměnné a zvratné. A v našem prostředí zde laboruje přes 30 různých serverů sloužících zájmům ruského imperialismu tak vehementně, že již spousta lidí nevěří ani politikům, ani redaktorům a živí se jen štvavými zprávami ruských desinformátorů v duchu závisti, nenávisti a strachu. To je tak šílený atak, který si běžný občan nedokáže představit.

A každý, kdo tolik preferuje referendum o vystoupení z EU, mi klade otázku, proč slouží ruskému imperialismu?

EU je nutné proměnit k lepšímu fungování. Samozřejmě. Ale politickou cestou! Bořit pokomunisticku je snadné, ale stavět něco funkčního je obtížné. My musíme vědět, proč chceme jeden velký politický celek v Evropě, a musíme znát následky, když zůstanou státečky v jednotlivostech, která velmoc je spolkne a do kterého protektorátu spadnou.

Autore, sloužíte vědomě Putinovu imperialismu?

:-)

3 1
možnosti
Foto

Jako bych slyšel Jakeše. ;-D

0 2
možnosti
PN

Referenda o podobných otázkách jsou velkým omylem politické reprezentace. Když už, tak nezávazně. A pokud závazně, tak proboha ne prostou většinou, ale aspoň 60% nebo 2/3 hlasů. Plus nějaká minimální rozumně vysoká hranice účasti. Lidi nemají hlasovat ano/ne o otázkách, kterým 99% populace nerozumí. Od toho je tu politická reprezentace,ať už si o ní subjektivně myslíme cokoliv.

2 1
možnosti
Foto

Myslíte tu politickou reprezentaci, která velmi často vůbec netuší o čem se hlasuje?;-)

0 2
možnosti
RJ
JP

Díky takovým "bojovníkům za svobodu a demokracii" jako autor ji můžeme velmi rychle ztratit a stát se opět ruským satelitem. Důstojník KGB Putin zbrojí a chce obnovit sovětskou moc a impérium. K tomu používá i pěšáky na blogu.

4 4
možnosti
MS

Putinovi stačí pouze sedět na zadku a čekat. Ani nepotřebuje pěšáky z Idnesu. Stačí jedna bruselská "dáma" a "král" ,kteří žijou mimo realitu a nejsou schopní se probrat z letargie. Pak bude otázka setrvání naprosto nepodstatná, protože nebude žádná EU šachovnice.

Nebo konečně chytne Italy pod krkem,jelikož to byli oni,kdo naučili pašeráky dovážet je už před léty kvůli čerpání dotací. Nebyla to sicilská mafie,kdo na tom vydělával? Kdo k tomuhle byznysu dal prostor?

3 1
možnosti
Foto

Autor František Matějka zcela správně chce dát lidem demokratickou možnost se rozhodnout zda lidé chtějí být i nadále v EU s mnoha známými riziky (nutnost přijímat ekonomické migranty a změnit strukturu obyvatelstva našeho státu), nebo nebýt v EU s mnoha neznámými riziky (ekonomická stabilita státu apod.) Vždyť takové referendum může vyznít tak či onak či nemusí k němu přijít dostatečný počet lidí a nebude platné. To všechno by bylo na vůli lidu této země.

A hysterická reakce odpůrců referenda mi připomíná reakci předpřevratových zastánců nerozborného přátelství se Sovětským svazem a zemí "společenství míru a pokroku"

7 4
možnosti
FB

Mně spíš přijde hysterické "nutnost přijímat ekonomické migranty a změnit strukturu obyvatelstva našeho státu"...

5 0
možnosti
JK

Také mi ta vysoká karma u zdejších protizápadních aktivistů typu Františka Matějky (popř. Ladislava Větvičky) nejde moc na rozum. Podle mne zrovna idnes mají v oblibě spíše proevropští, prozápadnější čtenáři (ti trochu anarchistější frustrovaní protizápaďáci se shlukují spíše na Novinkách u Seznamu).

Pan Matějka tady působí dojmem ruského agenta zaúkolovaného oslabovat tady jednotu EU (tj. oslabit protihráče v soupeření mezi silnými celky USA a Ruska).

A že je Matějka jednoznačně na straně Ruska (tj. že je protizápadní) je znát z každého jeho kroku. . A ty řeči o svobodě a demokracii.. že prý je opravdovou svobodou a demokracii jen tehdy, když se o důležitých státních krocích rozhoduje v referendu,.. to jsou opravdu jen účelové kecy.

4 2
možnosti
JZ

Je to trochu jinak. Idnes mají v oblibě především pravicoví voliči. No a ti se dělí na ty, co si stále neuvědomili, že na západě dnes vládne socialismus až komunismus, a na ty co už ano. No a ti druzí zvyšují podobným článkům karmu, protože karma je především o absolutním počtu hlasů spíše než procentuálním.

3 2
možnosti

Nevím, jestli autor má doma křišťálovou kouli, ale nevidím k tomuto kategorickému tvrzení důvod.

Půjdu proti proudu (minimálně zde v diskusi určitě). Taky jsem byl zastánce referenda. Poté, co si občané zvolili na hrad Zemana, jsem přestal být. Průměrný Čech prostě není schopen kvalifikovaně zvážit pro a proti, je to smutné, ale je to tak. Na švýcarský styl demokracie aspoň zatím nemáme.

4 2
možnosti
PS

Zastal bych se trochu voličů, z nichž jste opomněl Moravany a Slezany, víte? Takže všichni voliči ve většině mají svůj zdravý rozum, ale - co je to za demokracii, když 2,5 mil. voličů (menšina) v prvním kole rozhodne, že 6 mil. voličů (většina) si v kole druhém musí vybrat mezi dvěma, které vůbec nevolili? Takže občan ČR je schopen si zvolit cestu, zvláště po 14. letech zkušeností s EU. Chcete příklad? Zde je:

Proty, kdož mají klapky na očích a nechtějí znát pravdu...

Cukrovarv Hrochově Týnci:

DoEU se hrnou státy podobně jako my v roce 2003 - ceniči zubůtehdy objížděli ČR a slibovali padání pečených kuřat do úst.Místo toho u nás padají cukrovary a další objekty, viz cukrovarHrochův Týnec:

http://zvedavec.org/komentare/2010/03/3584-zanik-cukrovaru-v-hrochove-tynci.htm

Nejsmutnějšíobrázek je nakonec, vydržte a poučte se, zda tohle chceme!??

Bylijsme před EU, budeme i po ní, věřte si. Viz I.republika, zlatá,suverénní...R^

6 4
možnosti
FB

Jen tak pro "pobavení": Ředitel brexitové kampaně Vote Leave a autor lži o 350m liber se rozpovídal o odchodu z EU jako o chybě... http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/brexit-latest-news-vote-leave-director-dominic-cummings-leave-eu-error-nhs-350-million-lie-bus-a7822386.html

0 0
možnosti
KM

Snake oil peddler in a comedy of errors. ;-D

0 0
možnosti
RH

Tady je zase chytráků.

Všichni chytráci náhle vědí, že referendum je dvojsečná zbraň, někdy dopadne jak chceme (za to může skvělá politika vlády, samosprávy, EU a spol.) a jindy zase ne (v těchto případech za to ovšem mohou hloupí voliči).

Všichni chytráci náhle vědí, že hlasování o vystoupení z EU by bylo populistické, ale o vstupu do EU to jistě populistické nebylo.

Všichni chytráci náhle vědí, že Čechy zdeformovalo 40 let komunismu, ale že od doby pádu už uběhlo skoro 30 let a Čechy teď snaživě deformují urputné názory neziskovek a multikulturalistů, to je zřejmě v pořádku.

Všichni chytráci náhle vědí, že Češi by na vystoupení z EU ohromně prodělali a dokonce to dokážou kvalifikovaně spočítat, jen je otázka, jak na ty čísla přišli, nejspíše z věštecké koule, přitom ČR existovala i před vstupem do EU a s Evropou i tehdy více jak 10 let čile obchodovala.

EU i její jednotlivé státy (hlavně západní) potřebují nové lidi a změnu myšlení vedoucích činitelů, což se zatím rýsuje jen velmi velmi pomalu. Ale pokud se tempo změn nezvýší, povede to nakonec spíše k rozpadu celého toho EU spolku, který už dnes připomíná spíše karikaturu sebe sama.

10 3
možnosti
BV

>>ale o vstupu do EU to jistě populistické nebylo<<

Ne, nebylo, bylo to rozumné a výhodné.

>>Všichni chytráci náhle vědí, že Čechy zdeformovalo 40 let komunismu, ale že od doby pádu už uběhlo skoro 30 let a Čechy teď snaživě deformují urputné názory neziskovek a multikulturalistů, to je zřejmě v pořádku.<<

Ano, vaše myšlení zřejmě bude hodně zdeformované těmi 40 lety komunismu.

>>EU spolku, který už dnes připomíná spíše karikaturu sebe sama<<

Ne, karikaturu sebe sama připomíná spíše Matějka a jeho zdejší ovečky.

4 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS