Diskuse

Ministerstvo vnitra ČR - zpráva o extremismu. Jako bych se vrátil zpět v čase a četl StB

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Dle mého názoru tuhle práci dělá určitý typ lidí. Je jim jedno, zda pro stařičkého mocnáře, pro Třetí říši, Stalina nebo v budoucnu pro ručníkáře.

0 0
možnosti
LN

...přečteno pozdě...ale s karmou...díky za skvělý článek...

0 1
možnosti
AM

co se divit...starého psa novým kouskům nenaučíš...ono je jedno jestli mu dnes říkáme Bertík a před tím to byl Šmudla, jsou to pořád ti tíž lidé, kteří si jen vždy přesednou k jinému stolku, udělá se kolečko a jede se zas nanovo. Od této garnitury nás osvobodí pouze Olšany, horší je, že otravují svojí nákazou i nové příchozí, schopné ze svých řad většinou eliminují a obklopují se kamarádíčky, kteří hýkají v duchu jejich zajetých kolejí...

0 1
možnosti
JG

J24i41ř45í 42G33a16n62o

10. 5. 2016 15:32

Ano naprostý souhlas. Když to sleduju, je mě z politiků kteří vládnou špatně. Premiér který nic a nikdy neřekne, jen hloupé fráze. Navíc je řízen Babišem. Co je Babiš zač, ví všichni, kteří to vědět chtějí. Stydím se za ČSSD a vůbec za celou koalici. Již je nikdy volit nebudu. Myslím, že jejich vláda je horší než komunisté.

3 1
možnosti
Foto

Já si nejsem úplně jist, nejsem asi natolik humanitně na výši, ale jako prostý inženýr přírodních věd, pokud se na ten dokument podívám z pohledů výrokové logiky, pak mám pocit, že si autor plete implikaci s ekvivialenci, nebo mu moc nejdou alespoň množiny.

Nevím totiž sice, které skupiny a uskupení ta zpráva považuje za "extremisty", ale ten text, jak jej chápu já, říká: ze skupiny celku, ze které jsme identifikovaly nějaké extremisty, říkáme, že tito (již takto "onálepkování") extremisté, mimo jiné cílili na média tak, jak v tom odstavci popisujeme".

Zatímco z článku a tvrzení autor mi vyplývá přesně opačný postup: "protože nějaká skupina z celku útočí na média, byla proto označena za extremisty a následně o ní zpracována tato studie". To by asi opravdu bylo jako o StB (protože tak je to popsáno v autorově článku hned v dalších odstavcích, kde cituje nějaké staré zprávy, kde se opravdu používá (zjendudšně citovaný) výrok "skupina z celku, která kritizuje, je podvratný živel"), ale ta výroková logika té studie jde přesně naopak (i když se z ní nedozvídáme, co/kdo je tedy tím "extremistou".

Výše uvedeným není dotčena informace, že ti, kdo odmítají budování světlých zítřků dle (politického) mainstreamu jsou považováni za extremisty - i takto lze interpretovat společenskou atmosféru a názor autora se může zakládat na pravdě, bohužel tento názor prezentuje bez jakéhokoliv podpůrného argumentu, neboť jeho jediný argument, který je obsahem článku, je založen na chybném (obráceném) směru interpretace výroků, což použitá implikace, která je v uvedené zprávě použita, neumožňuje.

6 4
možnosti
JS

J45a57n 12S76e86m13i51k

10. 5. 2016 14:42

tak to je v podstate zakladni pracovni postup autora pokud ctete jeho blogy

3 0
možnosti
BV

>> Ptám se, jaký je vlastně rozdíl v popisovaném stavu u veřejnoprávních médií. Nepravdivé, zavádějící a manipulativní zprávy a komentáře, poplatné politickému zadání, se staly běžnou součástí vysílání. <<

Ne, lžete Matějko. Veřejnoprávní média uvádí zdroje, veřejnoprávní média ověřují informace - z toho vyplývá, že veřejnoprávní média nešíří evidentní lži a hoaxy, tak jako to dělají extremistická "nezávislá" média, které nejen že nic neověřují, ale zcela evidentně ty naprosto zřejmé lži nejenže šíří, ale některé z nich patrně i vymýšlí.

Kdybyste poté, co jste zkopíroval do svého blogu toto:

„Terčem kritiky některých, zejména pravicových, extremistů se stala i média, především pak veřejnoprávní. Tito extremisté je obviňovali s nepravdivého či zavádějícího informování veřejnosti. Snažili se tím snížit jejich důvěryhodnost. V této souvislosti pak propagovali a využívali média alternativní. Řada těchto alternativních sdělovacích prostředků se účelově uchylovala k prokazatelným dezinformacím a konspiračním teoriím. Alternativní média se vyznačovala neuváděním zdrojů informací. Při prokázání nepravdivosti některých tvrzení se obvykle ani nepokoušela o další vysvětlení. Obvykle pro ně bylo dostačující vypuštění zprávy na veřejnost.“

se jen trochu zamyslel, našel byste tam odpovědi na své otázky. Nesměl byste ale být natolik "zaťatý", abyste si byl schopen všimnout, že ta vaše "nezávislá" média typu aeronetu, protiproudu, abbartošovských webů a podobných žump, zcela prokazatelně lžou, vypouští do veřejného prostoru evidentní hoaxy a platí o nich přesně to, co bylo uvedeno v té zprávě ministerstva vnitra. Pokud to nevidíte, nezbývá než nad vámi zlomit hůl.

5 11
možnosti
BV

...

A to, že snahu o obranu před tendencemi zcela srovnatelnými s tím, co předcházelo únoru 1948, přirovnáváte k praktikám STB, je natolik nechutné, že se tím zařazujete po bok žumpy, kterou se tímto blogem snažíte hájit - tzn. zařazujete se po bok i evidentního nácka ABBartoše. Opravdu se nestydíte? Ne, nestydíte. Jste Matějka, to hovoří za vše.

4 10
možnosti
DB

co se týká tzv. politické korektnosti a nebezpečnosti slov a trestů za pravdivá slova, rád bych zde uvedl jednoho německého autora, politika, jehož kniha byla v češtině u Kosmase již rozebrána. Mám informace o tom, že napsal další knihu a dostanu ji brzo.

Pan THILO SARRAZIN,

a já zde jen uvedu jeho veřejně publikované názory, za které byl v Německu vyhozen z práce...jsou pochopitelně v N J

http://brandsaetze.blogsport.de/sarrazin-zitate/

a tady další

http://www.ksta.de/--10636924

Tento pán se nebál již před asi 6 nebo více lety kritizovat přistěhovalectví islámských nevzdělaných osob do Německa.

K tomu následující

Byl jsem v Praze na konferenci o migraci a tam jeden panelista propagoval, že my, Evropané, migranty potřebujeme, když jsem se ho zeptal, jestli mi může dokázat na číslech o vzdělání, proč je potřebujeme a co oni umí víc...odpověděl, že čísla nejsou důležitá.....

A ještě mne napadá....kde to vlastně jsme.....za pravdivá slova byli kdysi lidé upalováni a mučeni a museli se přiznat, že obcují s ďáblem.....nepřijde vám to nějak moc podobně?

39 0
možnosti
MN

Dějiny se opakují a vždy platí to samé "Kdo nemá argumenty a důkazy ke zdůvodnění správnosti svých postupů a cílů, nasadí restrikci, tresty, dehonestaci a nasadí totalitní diktát svých pravd." RvEU

14 0
možnosti
PK

Dle mého názoru sdělovací prostředky budou vždy manipulovat veřejným míněním. I kdyby neměly politická zadání, bude je vždy tvořit člověk se svým subjektivním pohledem na věc. I kdyby chtěl z dobré vůle informovat pravdivě, dostaneme se k základní otázce, co je to pravda. Myslím si, že zde bude vždy platit, že každý má pravdu svojí. Podobně problemotické je to se svobodou hlavně na hranici, kdy může kolidovat se zákony. Ty ale existovat musí a hlavně jejich vymahatelnost, abychom se vzájemně 'nesežrali'.

1 0
možnosti
RS

Media jsou mocnym manipulatorem verejneho mineni. Nariklad denne ctu o pravicove populistickych stranach. Ze ale prokazatelne v Recku je levicove populistcka strana u vlady jsem jeste nikde nenasel. Ale tyto diskuze jen odvadeji pozornost od toho, ze nase republika je pro par lidi obrovsky kseft.

26 2
možnosti
BV

Lžete. To, že v Řecku je levicovně populistická strana u vlády je v seriózních sdělovacích prostředcích naprosto běžně uváděno.

Např. zde:

http://ceskapozice.lidovky.cz/recke-a-spanelske-opakovani-dejin-dqu-/tema.aspx?c=A150313_113546_pozice-tema_houd

0 0
možnosti