Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Brrr, stydím se sám před sebou, že jsem kdysi uvažoval o tom, že bych volil Svobodné.

0 0
možnosti
Foto

Pokud byste raději řídil životy lidí proti jejich vůli, máte samozřejmě na výběr více či méně v podstatě všechny ostatní strany. Hezký večer.

0 0
možnosti

To je titulek jak vystřižený z dob Třetí říše. :-/

3 1
možnosti

>> Tisíce let byli lidé bohatí a chudí, zdraví a nemocní, chytří a hloupí, pracovití a líní, sečtělí a knihou nepolíbení, přející a závistiví, silní a slabí, hodní i hajzlové <<

Áno, pán Františok Matejka. Chudý, nemocný, hloupý, líný, knihou nepolíbený, závistivý a slabý hajzl.

2 3
možnosti
Foto

Máte pěkně dlouhej podpis v té poslední větě. ;-)

1 1
možnosti
Foto

Věc je složitáí. Nejde jen o to, že gheta omezují volný pohyb ostatních, ale také o to, zda budou nekontrolovatelně přibývat. To se pak nejednomu starousedlíkovi z noblesní čtvrti stane, že se jednou ráno probudí a zjistí, že žije v ghetu Rv

1 1
možnosti
Foto

Souhlas, ale to není opět primárně zásluhou lidí v ghettech, ale problém blbé politiky. A za tu ghetta nemohou. Jejich obyvatelé jsou stejnými oběťmi, jako my ostatní.

0 1
možnosti

...jenž tenhle názor nutně musí předpokládat i to že do těchto lokalit...ať už jim budeme říkat gheto nebo nějak jinak.....brzy nebude normální občan této země vkročit...aniž by byl ohrožen na životě....

...a protože těžko někdy vyjde zákon...že vstup do ghet bude neobyvatelům těchto zapovězen.....a gheta těžko vzniknou na soukromých pozemcích...kde by zákaz vstupu mohl stanovit majitel...pak jsem ..de facto...jako běžný občan na svém právu...vstoupit na pozemek..kam by chy jinak vstoupit mohl...kdyby tam nebylo gheto....

...tedy...gheto mne...jako obyvatel demokratické země...omezuje na mých právech....

...co s tím...???.

0 0
možnosti
Foto

To je velmi prapodivná konstrukce. 

I dnes jsou různé lokality, kam v noci neradno chodit a do některých i za dne.

Já takový stav věcí považuji za zcela přirozený.

3 0
možnosti

Ještěže jste dal odkaz na včerejší článek. Nikdo rozumný nevolá po příjmové či bytové nivelizaci a jednodušší lidé prostě rádi žijí v jednodušších podmínkách. Ale všimněte si, že obce pomáhají, ve Straškově se angažuje  Naděje, v Roudnici a Štětí  Agentura pro sociální začleňování. Bez toho by Váš článek vyzněl jako hloupé prohlášení : nemoci neřešit, války neřešit, gheta neřešit.

1 0
možnosti

Jenom co se tyká pojmosloví. Ghetto je v ČR možná tak max. jedno. A to je vietnamská Sapa. Víc ne. Ale to je jen poznámka na okraj. To slovo se používá tam, kde nemá. Víc za tím nehledejte.

1 0
možnosti
Foto

To by chtělo důkladněji zdůvodnit, i když reálný základ to má.

0 0
možnosti

J70a62n 23S15e68m14i68k

14. 6. 2015 12:38

"Přišli další a chtěli vymýtit nemoci, aby lidé neumírali. Jedny nemoci vymizely, nové přicházejí navzdory úsilí. "

podelani vyzkumnici a doktori;-D

1 0
možnosti

Ghetto treba ve vyznamu dobrovolneho a chteneho se odlouceni od spolecnosti, vyhledavani spolecnosti lidi sobe rovnych, neco jako cast mesta, neco treba jako Beverly Hills? S tim prece nemuze byt zadny problem. Jak rika autor, lide a spolecnost si to 'zadaji'.

1 0
možnosti

J88a50n 37R89á57ž

14. 6. 2015 11:22

Kdo nesouhlasí zejména s prvním odstavcem článku, je nejenom odtržený od reality, ale neví nic o přirozeném vývoji i způsobu spolužití všech komunit na planetě. Každé společenství, zvířecí i lidské, které žije přirozeným způsobem nepřipustí, aby společně s majoritou žili jedinci, kteří způsob kolektivního i individuálního jednání majority nemohou spolusdílet a každé spolecenství zcela odmítá společný život s jedinci, kteří to odmítají. Ty druhé majorita, už z půdu kolektivní sebezáchovy, obyčejně zabije, ty první vždy (!) izoluje.

Souhlas s autorem: Gheta, čili jakýsi asyl pro ty, kteří nemohou,či nechtějí sdílet společné hodnoty majority, je jediný rozumný způsob ochrany obou komunit.

Ovšem chtít rozumné uvažování od bruselských neomarxistů i od českých kavárenskych intelektuálů, je poněkud mimo reál!

11 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS