Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Upřímně jsem četl jen perex, jelikož již ten sám napovídal, že je článek mimo mísu. Nikdo nechce nikomu diktovat, koho si má do svého bytu nastěhovat, ale jestli existují důvody, kvůli kterým nesmí žadatele odmítnout. Prostě kauza o ... :/

0 5
možnosti
IV

I63v11a35n 61V29o98v33k

11. 6. 2015 17:10

Napsal jsem to podobně a taky to tak cejtím - http://ivanvovk.blog.idnes.cz/c/464791/jsem-rasista.html - takže jsem rasista!

1 0
možnosti
JL

J16a57n 73L36i86s80a

11. 6. 2015 7:26

Zadny zakon, narizujici tzv.slusne chovani jeste nikoho byt slusnym neprinutil. Bud se nauci lhat nebo si odskoci se "zasmat" do jineho kralovstvi. Sabatova jen odkopala levicactvi tzv. disentu. Pro veci znale nic noveho.

4 0
možnosti
Foto

Postupem doby je z praktických činů více než zřejmé, že většina disidentů změnu režimu nechtěla. Chtěli jen jiný socialismus, s nimi, nikoli bez nich.

4 0
možnosti

Paní Šabatová se předvádí, ale to se od

ní dalo čekat, byla doba kdy by jí asi taky nikdo byt nepronajal, a nebylo by to kvůli tomu, že je disidentka.;-ORv

3 0
možnosti
LC

Jednoho dne prostě zakážeme používání rozumu zákonem... Už teď ho smíme používat jen ojediněle...

7 0
možnosti
VC

...bude také daň z práva na život?

0 0
možnosti
MB

Zajímalo by mě, kolik svých bytů pronajímá paní Šabatová cikánům ;-O ?!

4 0
možnosti
PP

Jenže co vše může majitel něčeho odmítnout? Pronajmout mu auto? Obsloužit zákazníka v obchodě? Pronajmout nějakou licenci? Čím se liší pronájem auta od pronájmu bytu? A čím se liší pronájem bytu od odmítnutí vpuštění do baru? Když někdo něco veřejně prohlásí, že pronajme byt, že otevře hospodu, může zase od toho ustoupit?

Když se dělají výběrová řízení, bývá v nich, že "Vyhlašovatel si vyhrazuje právo soutěž kdykoliv zrušit, či změnit pravidla." A na jednom webu stojí, že správce si vyhrazuje měnit výši uživatelských práv podle své nálady.

Závěr: Inzerát by měl znít, že: "Pronajmu byt a vyhrazuji si, že mohu kdykoliv jakoukoliv nabídku odmítnout". A obdobně v baru.

0 0
možnosti
JS

J46o73s72e57f 94S93u61k

10. 6. 2015 15:15

Nenápadně směšujete rozdíl mezi pronájmem a obsluhou, a ten je přitom jasný..A kam vede "svatá snaha" omezit právo na soukromé vlastnictví a nakládání se soukromým majetkem si mnozí pamatujeme. Takže svoboda i v této oblasti a nikdy jinak, paní Šabatová..

3 0
možnosti
VF

Myšlenka hezká, ale úplně mimo. 

Můžete odmítnout kohokoliv na základě toho, že se vám nelíbí jeho ksicht. Klidně i při telefonátu, když se vám ozve Horvátová a má divný přízvuk, tak řeknete, že už jste dohodnuti s někým jiným. 

Případně to samé můžete říct, když spatříte člověka před barákem. Prostě jste před 10ti minutami dokončil prohlídku bytu s někým jiným a jste dohodnuti. 

Nebo případně můžete zavolat o týden později, že mají smůlu. 

Pokud si chcete být echt jistí, aby vás nezažalovali, tak můžete požádat o prohlídku současného bydlení, nechat si poslat různé dokumenty (bezdlužnost, příjmy a podobně) a pokud vám to pošle, tak říct, že vám to nevyhovuje. Pokud nepošle, tak mu řeknete, že někdo jiný to poslal. 

Možností je milion a pokud není člověk blbec, který se v telefonu zeptá, jestli je Romka a po potvrzení jí pošle do kšá, tak je to jejich demence.

Je to pokrytecké, ale je to prostě zákon. Nemůžete někomu flusnout do ksichtu a říct, že je to proto, že je černý.

1 5
možnosti
BS

Myšlenka hezká, ale úplně mimo. Pokud nechcete mít v bytě zvířata, nesmíte se hned do telefonu zeptat zda dotyčný nemá zvířata a na základě toho ho odmítnout? Musíte mu umožnit prohlídku i když víte že mu stejně byt nepronajmete? Musíte po něm požadovat x dokumentů a vymluvit se na něco jiného? Na co? Dnes nesmíte odmítnout cikána, zítra člověka se zvěřincem, pozítří feťáka, za měsíc imigranta? Pokud jde o můj majetek, za mé peníze, proč si nemůžu vyselektovat člověka dle mých kritérií hned po telefonu?

8 0
možnosti
RH

Až nějaký zástupce utlačované menšiny zdevastuje byt bude dlužit 3 nájmy a nezaplatí vodu elektřinu a topení ,protože pouze potom můžu jako vlastník daného jedince vystěhovat a tahat se po soudech ze kterých bude mít srandu a dluh nezaplatí protože nebude mít z čeho kdyz bude na sociálních davkach ,zaplatí mi vzniklou škodu dienstbier Šabatová nebo někdo jiný z těch bijců za lidska práva?

15 0
možnosti
JS

dobrá otázka, to by mě také zajímalo, jak by se paní Šabatová snažila..

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS