Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

K zástupům unešených a tleskajících se nepřipojím. Mě pan státní zástupce nepoplašil a vyšilovat z každé lži či polopravdy, kterou úředník, politik nebo kdoví kdo pustí do médií, by mě připravovalo o čas i o rozum. Natož chytat někoho za slovo hned trestním oznámením mi spíš přijde nezdravé uvažování takového podatele. Tak jsem se maně rozvzpomněl, že nedávno pan Matějka napsal, cituji:"... rád bych z pozice občana, který v paternalistický stát nevěří a opakovaně musel se zbraní v ruce na ulici nahradit jeho ochranářskou roli, když selhal, oponoval..." A tak bych byl naopak místo státních zástupců obezřetný vůči "kaubójům", kteří běhají po ulici a nahrazují práci policie s vlastní zbraní. Už to, že to někdo veřejně napíše do čteného média a stále volně běhá po svobodě, je výsměch demokracii.To může zítra pan Matějka nahradit třeba i soudy a rovnou s tou zbraní i vynášet verdikty. Kaubójové tomu říkali myslím soudce lynč. A na tyhle lidi vážně všichni ti dobří lidé, které pan Matějka tak agilně chrání, jistě čekají. Věřím, že demokraticky vyjádřený názor, všichni s jiným názorem demokraticky ocení:-).

1 2
možnosti
Foto

Milý pane Vyskočile, nemohu za to, že jsem byl pachateli násilné trestné činnosti vystaven v nutnost použít palnou zbraň. Jinými slovy to, co jsem napsal, se skutečně stalo. Nahradil jsem roli policie a nezlobím se na ni, protože tam už z podstaty a způsobů provedení útoků prostě nemohla být včas. Třikrát za posledních cca dvacet let. Policie i soud ví své, pokud jde o mé následné svědectví po předání pachatele policistům. Mimochodem, kdo to je prosím ten kaubój?

3 0
možnosti

Pridavam se s diky a smekam pomyslny kloboucek. Sice se bojim, ze to stejne jako vzdy bude smeteno ze stolu, ze se nic nestalo, ale kazda takovato aktivita je zadana a cenena. Mnohdy s Vasimi nazory souhlasim, mnohdy nesouhlasim, ale tady jednoznacne diky. MS.

1 0
možnosti
Foto

Určitě to nenechám být ani v případě, že by to v první instanci odložili. Bude záležet na práci, kterou si se svým rozhodnutím dají při jeho odůvodnění, ať už dopadne jakkoli, jaké další kroky udělám. Jde o princip. Řekl to před skoro milionem lidí a musí nést za svá slova odpovědnost. Každý z nás.

0 0
možnosti
PB

Díky, díky a ještě jednou díky za to, že jste si dal tu práci a něco s tím udělal na rozdíl od nás, co to vidíme ale nic s tím neděláme.

R^

0 0
možnosti
PK

P11e81t37r 42K78u58l17i37c33h

10. 3. 2015 12:44

jsem rád, že jsou tu ještě lidi, kteří jsou ochotni "něco udělat" a veřejně se ozvat. díky.

1 0
možnosti
Foto

Dnes jsem ve zprávách slyšel, že RRTV chce omezit tzv. esoterické pořady. Jedním z argumentů bylo, že využívají motivu strachu. Tak třeba nějak omezí i OVM.

1 0
možnosti
Foto

OVM má na společnost v důsledcích horší vliv, než esoterické pořady. Když si navíc představím, že se výpalným pod hrozbou trestu, tedy koncesionářskými poplatky, podílím na jeho odměnách za tohle propagandistický zaměstnání...

1 0
možnosti
KC

Domnívám se, že šlo neznalost a trestuhodnou lenost ověřit tvrzení spíše než o záměrné lhaní. Pan státní zástupce je prostě přesvědčen, že zbraně jsou špatné, a navíc jedna paní povídala, že zločiny jsou nejčastě páchané legálně drženou palnou zbraní. Takové tvrzení se mu tedy hodilo do krámu a tak ho bez váhání poslal dál. Nemyslím, že bude odsouzen za šíření poplašné zprávy. Minimálně nějaký postih v rámci svého zaměstnání by však bez pochyby zasloužil.

1 0
možnosti
JK

Vzhledem k jeho silné předpojatosti by měl zvážit setrvání na pracovní pozici.

Představte si, že by pronesl, že za všecku kriminalitu můžou róxxxé. To by byl řev.

3 0
možnosti
Foto

Až dodnes jsem si myslel, že patent na nepřehledné a přešroubované věty tady mám já...;-D

2 0
možnosti
Foto

Otázkou je, zda v této souvislosti nemáte patent na neschopnost je přečíst. ;-)

2 1
možnosti
KM

Pane Matějko, jak to dopadlo s vaším podnětem FBI ve věci klimatického panelu v Kodani? Odpověděli vám?

0 0
možnosti
Foto

Ne, když nepočítám poděkování zjevně z automatu. Nicméně za ty roky jsem z veřejných zdrojů zpětně po čase zjistil, že se FBI účastní těchto konferencí, ovšem nikoli kvůli tomu, že by na nich něco šetřila, ale protože považuje důsledky globálního oteplování za jednu z příčin zvýšené zločinnosti ve světě, která se dotýká USA. Nedivím se. Jsou státní. Je to nakonec možná srovnatelné s tím, jako když třeba Opava a Koňařík u nás hájili zákon.;-)

0 0
možnosti
ZB

Cim vic bude zbrani v obehu, tim vetsi sance, ze se objevi nekdo dalsi, jako ten z UB.

0 8
možnosti
Foto

I95v93o 87C46i18l62i84c95h

8. 3. 2015 21:11

Anebo naopak bude větší šance, že se mnohem víc lidí ubrání zločincům.

8 0
možnosti
Foto

Pane Matějko, než se příště pustíte do podobné akce, zjistěte si aspoň základní věci. Třeba co je to poplašná zpráva ve smyslu trestního zákoníku. Opouštěli vyděšení občané v panice své majetky? Vyjížděli nadarmo hasiči či záchranky? Hrozila v důsledku sdělení škoda na zdraví či na majetku? Otravujete s pseudoproblémem.

Devět z deseti trestních oznámení jsou u nás odkládána pro nesmyslnost. Říkám si, kolik trestných činů by mohlo být vyřešeno lépe a rychleji, kdyby se orgány činné v trestním řízení nemusely zdržovat s 3,14čovinami od ťulpasů, kteří nerozeznají slimáka od trolejbusu.

2 9
možnosti
Foto

Jane Buriánku dostáváte svou tradiční odměnu jeden kredit za podporu morálního statutu. Stát Vás zdraví a děkuje.

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS