Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Vážení diskutující, vždyť je to jednoduché. Skupina A říká: Tohle musím, takhle nesmím. Skupina B - tohle můžu, takhle to nechci. Do skupin nechť se prosím každý zařadí sám, rozpočítávat vás nebudu :-)

0 0
možnosti
FP

Kromě některých správných postřehů trpíte jedním základním omylem.

Píšete:

"Vzdělávání v České republice se řídí školským zákonem. Podle něj jsou základními atributy všeho dění „pochopení a osvojení zásad a pravidel vycházejících z evropské integrace jako základu pro soužití v národním a mezinárodním měřítku…“, nebo 

„…uplatňování znalostí o životním prostředí a jeho ochraně vycházející ze zásad trvale udržitelného rozvoje...“. Tohle jsou například pro mě extrémní světonázory, jejichž realizace šlape po občanských svobodách a vymývá mozky dětem opět jedinou správnou ideologií, zatímco nepřipouští alternativy."

Jenže trvale udržitelný rozvoj je správná myšlenka. Jen se v praxi zelených mozků¨zvrhla do extrému a popřela sama sebe. Místo aby za trvale udržitelný rozvoj považovali nutnost postavit elektrárnu, navzdory tomu, že na to doplatí pár kytiček, tak zuřivě preferují kytičku před člověkem.

V bleděmodrém je to i s tou evropskou integrací. Místo hledání optimálního modelu integrace stanoví parta samozvanců, zneužívajících mezer v zastupitelské demokracii, ten jejich jedině správný (ve skutečnosti katastrofálnně mylný) model integrace a prosazuje ho nedemokraticky navzdory tomu, že tím připravují desintegraci evropské civilizace a její sebevraždu před islámem.

Extrémní světonázor není trvale udržitelný rozvoj ani evropská integrace, extrémní je jen mylné uchopení a extrémní hloupost bruselistů a zelených idiotů.

0 0
možnosti
AF

A34l97e44n76a 79F71i81r42s43t

28. 1. 2015 16:05

Pane MatějkA, jistě je hodně rodičů, kteří by děti vyučovali rychleji a efektivněji, než všeobecná škola. Otázkou ovšem je, že dětem nižšího stupně IQ by to stejně zřejmě moc nepomohlo a ty chytřejší to doženou sami.

Když si ale představím, že je na druhou stranu také hodně rodičů jako vy, vstávají mi všechny vlasy hrůzou na hlavě už pouze při představě, že by jejich děti byli vystavovány pouze vlivu vám podobných. To by ta společnost po několika letech vypadala?!?

0 2
možnosti
Foto

Tak kdyby nic jiného, Alenko, tak u nás by děti byly, nikoli byli, když už jsme u těch obav jednoho z druhého ve věci domácí výuky, že. ;-)

2 0
možnosti
JC

J80i46r95i 12C93e29e

26. 1. 2015 12:00

Podle týhle logiky by tu musel být samej uvědomělej komunista, protože převážná většina přispěvatelů je evidentně narozena před rokem 1980 a tudíž prošla komunistickým školstvím.

Nedává to smysl.

Na druhou stranu proč bránit někomu, kdo má čas a prostředky na to, aby vzdělání svých dětí zabezpečil sám?

0 0
možnosti
Foto

Vždyť se podívejte na výsledky voleb. Ano, národ je v podstatě plný komunistů a socialistů, kteří mají v různých formách a obdobách nataženou ruku skrze volby po cizím majetku. A nejde jen o starší ročníky. K tomuto způsobu života inklinují i mladí lidé - a já tvrdím, že se na tom podepisuje české školství.

5 0
možnosti
KM

K90a54r90e44l 75M56a64s14e40k

25. 1. 2015 18:36

Pane MatějkA, co vám odpověděl ředitel školy na váš protestní dopis?

0 0
možnosti
LN

...v tomto máte mou podporu...a plný souhlas

0 0
možnosti

P69a54v65e86l 36Ř89a82p13e76k

25. 1. 2015 12:48

"My nemluvíme, my konáme." ANO, bude líp. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Pan Chládek je zřejmě toho názoru, že člověk, který v dětství neprošel devíti lety oblbování a šikany na základní škole, nemá ten správný základ do života. Možná proto, že taková osoba se většinou těžko zařazuje do stáda. A dobře zpracované stádo je odjakživa základem státu, to je jasné i panu Chládkovi...

4 0
možnosti

Njn, a paní Svozilová je typickou ukázkou geniální individuality ;-D

Prozradím Vám tajemství, která je známé každému, kdo dával na hodinách biologie na základní škole pozor. Lidé jsou sociální tvorové žijící ve stádě. Tohle stádo může mít jen omezený počet individualit. Je samozřejmě špatně, když ono stádo má individualit málo. Pak skutečně jenom bučí. Ale pokud jich má moc, nedokáže spolupracovat.

1 3
možnosti
LD

L80i81b39o82r 98D34a11v79i35d

25. 1. 2015 10:47

Bezmezně zpupná drzost nějakéch Chládka se má stát normou pro ovládání myšlení těch, kteří se tomu nemohou bránit - našich dětí.

Živě si vzpomínám, jak nám v šedesátých letech komunističští učitelé vymývali mozky natolik účinnými způsoby, že jsem dokonce přemýšlel, zda mají pravdu moji rodiče, nebo učitelé.

Až když jsem se ve svých 12 letech jednou tátovi pochlubil, že jsem ve škole vyrobil pěknou nástěnku s nadpisem RUCE PRYČ OD KUBY (bylo to v roce 1961), dožralo to naštěstí tátu natolik, že zapomněl na všechnu opatrnost a začal mi otevírat oči, jak to s tím komunismem i s Kubou doopravdy je!

A ještě jinak: Ve škole jsem se bezmezně nudil, poněvadž tempo výuky se na devítiletce muselo přizpůsobit průměru. Bez problému bych to učivo zvládnul za pět a nikoliv za devět let. Tohle chce ovšem šmejd Chládek udržet.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS